Peniek Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2016 https://www.facebook.com/solniczka.eu/?fref=ts od dawna wisi na fejsie ze sklep zamkniety na stałe. jedank warto mies fejsa i przegladac fanpage sklepow. Cytuj Akwarium-247l(95/50/52)Obieg-NJ2300,cyrkulacja 2xTunze6055+Multicontroller7096+6045 za skałą. odpieniacz DIY APF600,oświetlenie-swietlówki LED 6X15W+t5 2X39W.Miekkie+LPS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iqenacho Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2016 Nie rozumiem ostatnich 2 postów nie mam do nikogo żalu tylko mówię że strona www i sklep działa w najlepsze . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2016 https://www.facebook...zka.eu/?fref=ts od dawna wisi na fejsie ze sklep zamkniety na stałe. jedank warto mies fejsa i przegladac fanpage sklepow. nie ma to znaczenia jeżeli działa sklep on line kupując - zawierasz umowę cywilno prawną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NOCIO Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2016 Jakieś 4 miesięcy temu chciałem kupić tam trochę życia bo mieli dobre ceny i dobrze, że pojechałem osobiście i okazało się że sklepu stacjonarnego już nie ma, a krążyłem tam chyba z godzinę. Strona istniała ale na szczęście nie zamówiłem nic. Pamiętam jaki byłem zły, że nie mogę znaleźć tego sklepu, a teraz widzę jakie miałem szczęście Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peniek Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2016 Nie rozumiem ostatnich 2 postów nie mam do nikogo żalu tylko mówię że strona www i sklep działa w najlepsze . Może masz jakiś inny superkomputer,ale na moim strona nie działa. Cytuj Akwarium-247l(95/50/52)Obieg-NJ2300,cyrkulacja 2xTunze6055+Multicontroller7096+6045 za skałą. odpieniacz DIY APF600,oświetlenie-swietlówki LED 6X15W+t5 2X39W.Miekkie+LPS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gothmog Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2016 (edytowane) Działa. Nie zawsze załapuje ale jak w google wpiszesz solniczka.eu to da się wejść w podstrony. Edytowane 22 Czerwca 2016 przez Gothmog (wyświetl historię edycji) Cytuj Akwa: 375l (1500x50x50), Sump 70l (70x40x40), Cyrkulacja: Jebao CP-55, Światło: QMaven 6600 + 2x80W, Ceramika, Piasek: 20kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Peniek Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2016 Działa. Nie zawsze załapuje ale jak w google wpiszesz solniczka.eu to da się wejść w podstrony. ni diabla nie działa,biała ściana. Cytuj Akwarium-247l(95/50/52)Obieg-NJ2300,cyrkulacja 2xTunze6055+Multicontroller7096+6045 za skałą. odpieniacz DIY APF600,oświetlenie-swietlówki LED 6X15W+t5 2X39W.Miekkie+LPS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gothmog Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2016 Zdjęcie z przed chwili Cytuj Akwa: 375l (1500x50x50), Sump 70l (70x40x40), Cyrkulacja: Jebao CP-55, Światło: QMaven 6600 + 2x80W, Ceramika, Piasek: 20kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
endriu0 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2016 Z ciekawości wszedłem sprawdzić i działa. Nawet nie trzeba się było przez google męczyć, normalnie główna strona się odpala. Cytuj Studencki baniaczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2016 (edytowane) ni diabla nie działa,biała ściana. Oczywiście że działa - bez problemu wkładam przedmioty do koszyka i da się zrobić zamówienie screen sprzed chwili : ale robić zakupów nie polecam Edytowane 22 Czerwca 2016 przez Gość (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2016 Oczywiście że działa - bez problemu wkładam przedmioty do koszyka i da się zrobić zamówienie screen sprzed cforum,: Twoimi wypowiedziami namawiasz ludzi do zakupów w tym nie istniejącym sklepie, a potem szarpanie się na drodze prawnej. Sklep nie istnieje i było już sporo napisane na forum jak klienci nie mogą nawiązać kontaktu z tym sklepem po wpłaceniu gotówki i nie otrzymaniu zamówienia. Sklep nie istnieje i tyle w temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2016 (edytowane) Twoimi wypowiedziami namawiasz ludzi do zakupów w tym nie istniejącym sklepie, a potem szarpanie się na drodze prawnej. Sklep nie istnieje i było już sporo napisane na forum jak klienci nie mogą nawiązać kontaktu z tym sklepem po wpłaceniu gotówki i nie otrzymaniu zamówienia. Sklep nie istnieje i tyle w temacie. przeczytaj od początku cały wątek nie namawiam - wręcz przeciwnie - i udowadniam że sklep ON LINE DZIAŁA a nie powinien !!! Edytowane 22 Czerwca 2016 przez Gość (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2016 Czytałem cały wątek. Jak dla mnie namawiasz do zakupów, a potem chodzenie na policję i do sądu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2016 źle zrozumiałeś więc prostuję : jeżeli masz dużo czasu i ochotę na sądowne batalie - zrób zakupy (po prostu ten sklep w sieci nadal istnieje ... pomimo że teoretycznie został zamknięty, i nie rozumiem dlaczego właściciel nie wyłączył www narażając się na kłopoty - bo sprawę w sądzie raczej przegra "w przedbiegach") Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2016 Z Twoich wypowiedzi nieświadomy klient może wywnioskować, że ma zrobic zakupy. A że strona www powinna być wyłączona pisałem kilka postów wyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2016 wy edytowałem posta - teraz powinno być jasne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2016 I jeszcze powinnieneś dopisać, że sklep nie istnieje praktycznie tylko istnieje teoretycznie. Bo zdanie "nie polecam zakupów" to za mało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2016 I że jeżeli wyszukałeś jakiś przedmiot w googlach to obowiązkowo przez zakupem ten temat także musisz przeczytać ? (bo wydaje mi się że wedle prawa ten sklep ISTNIEJE/działa, a to że właściciel ma on-line "gdzieś" lub po prostu o nim zapomniał? to inna sprawa) jeżeli ktoś dokonał zakupów ma prawo domagać się wydania towaru - to czy zechce to już jego sprawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rybkaa Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2016 nie zdziwilabym sie , jak ten facet a rsczej chlopak przekrety robi swiadomie . Zadluzyl sie na duza sume i jest w dlugach . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mat_Mat Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2016 (edytowane) Moim zdaniem celowe działanie. Utrzymywanie domeny kosztuje a nieopłacenie wiąże się z natychmiastową blokadą i błędem 404 lub innym Każda strona a tym bardziej sklep potrzebuje hostingu. Nieopłacenie wiąże się z blokadą aż do momentu powtórnego opłacenia. Wyłączenie każdego sklepu można dokonać za pomocą jego admina prostym klikiem. Jeżeli działa tam też płatność online ( nie wiem na pewno czy jest i czy działa ) To to też wymaga opłat i aktualnej umowy którą może zawrzeć jakiś istniejący podmiot. Sprawa nie dla Policji tylko dla UOKiK. Jedno zgłoszenie i ma problemy że ho ho... Edytowane 22 Czerwca 2016 przez Mat_Mat (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2016 (edytowane) I cały czas piszesz, że jak ktoś zrobi zakupy, namawiasz do zrobienia zakupów itd. Według prawa sklep istnieje, ale nie istnieje. Jeśli ktoś dokonał zakupów, ale tylko teoretycznie to piszesz, że ma żądać wydania towaru i cały czas namawiasz do zakupów w tym sklepie, ale sklp nie istnieje i nikogo nie interesują aspekty prawne. Mam wrażenie, że piszesz prawie w każdym temacie żeby zostać "top użytkownikiem" i być numer 1 na liście. To było do top użytkownika "SILVIA" Edytowane 22 Czerwca 2016 przez maciej01 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FunWorld Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2016 (edytowane) 1 i 2 zazwyczaj wykupuje się to na przynajmniej rok. Domeny czasami się opłaca na kilka lat z góry. Sprawa dla policji. Nie rozumiem co do tego ma mieć GIODO. Nie wiesz czy w ogóle jakiekolwiek dane są przechowywane poza danymi adresowymi wykorzystywanymi do realizacji zamówień (nie masz wyroku, że nie są realizowane). Prawie nikt nie przechowuje danych kart jeśli nie musi. Nikt też nie rozsyła spamu, ani brak znamion nadużywania zebranych danych. Nikt również nie zgłaszał problemu z nadużyciami dotyczącymi obróbką danych klientów. Nie słyszałem o żadnej skutecznej i szybkiej interwencji GIODO A ogólnie to można to zgłosić do google, żeby w wyszukiwarce domena dostała bana, albo ostrzeżenie o scamie. To chyba jedna z szybszych metod. https://support.goog...1115658,1115686 no i oczywiście zgłoszenie do rejestratora domeny i hostingu. Organisation: OVH Language: fr Phone: +33.899701761 Fax: +33.320200958 support@ovh.com A serwer ma pewnie tutaj: https://www.netdc.pl/ Edytowane 22 Czerwca 2016 przez FunWorld (wyświetl historię edycji) Cytuj 500 + -zakładając akwarium morskie nic nie wiemy -po trzech miesiącach uważamy że już cos wiemy; -po roku jesteśmy ekspertami, -po dwóch latach dochodzimy do wniosku że kompletnie nic nie wiemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mat_Mat Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2016 1 i 2 zazwyczaj wykupuje się to na przynajmniej rok. Domeny czasami się opłaca na kilka lat z góry. Sprawa dla policji. Nie rozumiem co do tego ma mieć GIODO. Nie wiesz czy w ogóle jakiekolwiek dane są przechowywane poza danymi adresowymi wykorzystywanymi do realizacji zamówień (nie masz wyroku, że nie są realizowane). Prawie nikt nie przechowuje danych kart jeśli nie musi. Nikt też nie rozsyła spamu, ani brak znamion nadużywania zebranych danych. Nikt również nie zgłaszał problemu z nadużyciami dotyczącymi obróbką danych klientów. Nie słyszałem o żadnej skutecznej i szybkiej interwencji GIODO A ogólnie to można to zgłosić do google, żeby w wyszukiwarce domena dostała bana, albo ostrzeżenie o scamie. To chyba jedna z szybszych metod. https://support.goog...1115658,1115686 no i oczywiście zgłoszenie do rejestratora domeny i hostingu. Organisation: OVH Language: fr Phone: +33.899701761 Fax: +33.320200958 support@ovh.com A serwer ma pewnie tutaj: https://www.netdc.pl/ Przepraszam zwracam Honor. Chodziło i chodzi mi o UOKiK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2016 (...) namawiasz do zrobienia zakupów itd. (...) że ma żądać wydania towaru i cały czas namawiasz do zakupów w tym sklepie (...) pokaż mi gdzie tak napisałem zaś Ty pisząc że sklep nie istnieje - się mylisz - zapytaj w pierwszym lepszym UOKiK (sklep stacjonarny zamknięty ale poprzez www da się zrobić zakupy - co Oni na to - czyli jaki jest stan faktyczny) jeżeli powiem że to ognisko się pali - to znaczy że namawiam żebyś w niego wskoczył ? nawet jeśli twierdzisz że się nie pali - i czy wskoczysz żeby sprawdzić ... to TWOJA SPRAWA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FunWorld Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2016 A to już inna sprawa, chociaż nie oczekiwałbym szybkiej reakcji. Najpierw powinno się domenę wyłączyć, później poszkodowani powinni zgłosić się na policję, a dalej to już można linczować na 101 sposobów włączając w to UOKIK. Cytuj 500 + -zakładając akwarium morskie nic nie wiemy -po trzech miesiącach uważamy że już cos wiemy; -po roku jesteśmy ekspertami, -po dwóch latach dochodzimy do wniosku że kompletnie nic nie wiemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach