JerzyB Zgłoś Napisano 22 Maja 2016 Witam Jestem przed zakupem wentylatorów do chłodzenia akwarium . Które radzicie wybrać ? http://aab.com.pl/pl/p/AAB-Cooling-Silent-Force-Fan-14/1682 http://aab.com.pl/pl/p/AAB-Cooling-Super-Silent-Fan-14/1737 Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qrec1 Zgłoś Napisano 22 Maja 2016 z większym przepływem powietrza ( poziom hałasu ten sam) AAB Cooling Silent Force Fan 14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano 22 Maja 2016 Teraz pytanie ,ile kupić by zbić temperaturę o około 4*C.no może 3 *C Powierzchnia zbiornika to 160X70 a w obiegu 850l. Chcę kupić 10szt. ale czy wystarczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kolalysy Zgłoś Napisano 22 Maja 2016 Ja w zeszlym roku mialem 6 takich i dawaly rade w upaly , teraz daje tez 10 szt. 14 cm plus 4x10 cm do sumpa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano 22 Maja 2016 Ja w zeszlym roku mialem 6 takich i dawaly rade w upaly , teraz daje tez 10 szt. 14 cm plus 4x10 cm do sumpa. Nie myślałem o sumpie , ale mnie oświeciłeś . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RoN_01 Zgłoś Napisano 26 Listopada 2016 Trochę odkopię temat Ja ostatnio kupiłem wiatraki 12cm tylko że nie miałem cienkich przewodów i wykorzystałem jakieś ze starej ładowarki do telefonu które były trochę grube ale do czego zmierzam jak podłączyłem kilka do jednego zasilacza to wydajność strasznie spadła i nie wiem czy to przez grube przewody czy po prostu zasilacz nie daje rady Wy jak robicie wszystko pod jeden zasilacz czy każdy wentylator pod osobny ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marb Zgłoś Napisano 26 Listopada 2016 Przewody nie są za grube. Sprawdź jaki sumaryczny pobór prądu mają wiatraki i porównaj z parametrami zasilacza. Cytuj Moje akwa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 26 Listopada 2016 a jak podłączyłeś ? równolegle czy szeregowo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
endriu0 Zgłoś Napisano 26 Listopada 2016 (edytowane) polecam kupić jakieś markowe wentylatory. kupiłem z ebay'a jakieś po 1$ ale dość głośne są. a teoretycznie miały być 17dB Edytowane 26 Listopada 2016 przez endriu0 (wyświetl historię edycji) Cytuj Studencki baniaczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pecetowiec Zgłoś Napisano 26 Listopada 2016 A taka zamrożona butelka 1,5 l w sumpie nie da rady? Ja rozumiem jak ktoś ma rafe bez sumpa ale jak ktoś ma taki luksus to tak nie będzie łatwiej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lebcio Zgłoś Napisano 26 Listopada 2016 A taka zamrożona butelka 1,5 l w sumpie nie da rady? Ja rozumiem jak ktoś ma rafe bez sumpa ale jak ktoś ma taki luksus to tak nie będzie łatwiej? Niestety nie daje rady. Cytuj Akwarium: 540 L + 100 L sump Cyrkulacja: 2x Glamorca GP-03 Obieg: Jebao DCP10000 Odpieniacz: Twistman OB-200-EXT Oświetlenie: 4 x Maxspect Mazarra P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach