volf Zgłoś Napisano 24 Lipca 2016 Cześć Od jakiegoś czasu używam soli red sea coral pro salt .Z soli jestem bardzo zadowolony i nie zamierzam jej zmieniać. Dziwi mnie tylko nalot na szybie tzw.pyłek ,który jak pewnie każdy czyszcze co kilka dni.Osad po soli red sea jest w kolorze czerwonym,poprzednie sole pozostawiały zielonkawy nalot. Ciekawi mnie czy inni użytkownicy mają podobnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2016 Ja nie zauwazylem u siebie a uzywam tej soli od grudnia. Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pinki Zgłoś Napisano 24 Lipca 2016 (edytowane) Szyby do czyszczenia mam co 2 dni ale czy to po soli red sea ?, raczej wątpię. Edytowane 24 Lipca 2016 przez pinki (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 24 Lipca 2016 Co jeszcze podajesz do akwa ? Balling, chemia jakaś itp? Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 24 Lipca 2016 Nigdy nie dodawałem do akwa żadnych dodatków, od trzech lat jade na samej soli. Ten nalot w niczym mi nie przeszkadza bo czyszcze szyby jak zawsze co kilka dni. Dziwi mnie tylko jego czerwona barwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 24 Lipca 2016 Np. Bogata sól mało biomasy Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pinki Zgłoś Napisano 24 Lipca 2016 A nie zaobserwowałeś czasem intensywnego wzrostu alg wapiennych po tej soli ? bo u mnie właśnie tak było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 24 Lipca 2016 Cyrkulatory i inne elementy plastikowe pokryły się czerwonym nalotem,nie schodzi nawet przy cotygodniowmy czyszczeniu pod gorącą wodą. Skały i podłoże czysciutkie. Widocznie taki urok tej soli,ważne że wszystko zadowolone i ładnie rośnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2016 Mi sie wydaje ze to nie od soli bo ja tego nie mam, przyczyna tkwi gdzie indziej. A czym swiecisz? Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 24 Lipca 2016 Na bank od soli bo zmieniło kolor po zmianie z af na rs, nic innego nie zmieniałem Pytam tylko z ciekawości bo w niczym mi to nie przeszkadza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach