Qlfon Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2016 Dobry, Gdzieś mi się w oczy rzuciło, ze pokolce lubią czasem inne "sałatki" niż algi noori. Widziałem gdzieś coś o bananach, marchewka, sałatach itp. Podpowie ktoś w jaki sposób takie "inne" żarełko przygotowuje dla swoich pokolców? Trzeba to jakoś sparzać, gotować czy jak? Cytuj Qlfon, Lublin Akwarium: 115x84x65, oświetlenie 6x39W T5 + BP XM140, odpieniacz BK200, cyrkulacja: 3x6055,1x6095, obieg: Red Dragon Mini 6000, Poprzednie akwarium Projekt Nautilus: 18,03,2012 - 27.07.2016. Obecnie: prawie FOWLR:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
endriu0 Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2016 Ja sparzałem np sałatę Cytuj Studencki baniaczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dawid006 Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2016 Moj Hepatus lubial kawałeczek banana reszta nie ruszala. Cytuj 600l netto, Ati PowerCone 200 , t5 10x54w plus 2x xr15wg4 pro, pompa balling ebtech, maxspect gyre. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
montymick Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2016 Ja także parzyłem liście sałaty - bardzo ładnie żółtek wcina. Również plasterki banana chętnie są zjadane ( normalny surowy dojrzały banan ). Więcej nie próbowałem ale chętnie zerknę co inni dają papu. Cytuj Solarium V3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aleksander Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2016 (edytowane) Mi refugium się sprawdza Edytowane 9 Sierpnia 2016 przez Aleksander (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robbi2708 Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2016 Moje też gustują w spagetti z refugium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
endriu0 Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2016 Ja jak miałem scopasa to był to "śmietnik", jadł wszystko co mu się wrzuciło do akwarium. A obecny hepatus jest jakiś wybredny. Mam nadzieję że mu minie Cytuj Studencki baniaczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ahava Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2016 Mniszek lekarski, najtanszy, najsmaczniejszy. Hipek wcina az milo, nawet brzydal to lubi nie mowiac juz o borsuku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qlfon Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2016 Czyli zwykłą zieleninę jak mlecz czy sałata przelać wrzątkiem, ostudzić i w klipsa? Cytuj Qlfon, Lublin Akwarium: 115x84x65, oświetlenie 6x39W T5 + BP XM140, odpieniacz BK200, cyrkulacja: 3x6055,1x6095, obieg: Red Dragon Mini 6000, Poprzednie akwarium Projekt Nautilus: 18,03,2012 - 27.07.2016. Obecnie: prawie FOWLR:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2016 Też mam ochotę urozmaicić dietę żółtkowi, nawet dałam mu kiedyś banana i nie odszedł od klipsa (przymocowalam plasterek gumką do klipsa do alg) póki banan nie zniknął (doktorek tez wcinał). Ale po przeczytaniu, że komuś po bananie padła chmara krewetek wystraszylam się i już nie podaję nic innego, niż kupione w sklepie morskim. Mniszka bym spróbowała, ale nie wiem, czy ta ciezka, Śląska ziemia w mniszku nie zaszkodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2016 krewetki słodkowodne od .. lat dokarmiam pokrzywą zbieraną pod blokiem - mieszkamy "przez płot" tyle że ja Hutę K widzę z okna (dosłownie) nie liczyłbym że mniszek np. sprzedawany w aptece zbierany jest np. na Alasce ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinM Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2016 U mnie banana wcinają pokolce, wargacze, garbiki, a nawet anthiasy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nemo Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2016 Pietruszka, sałata podobno muszą by sparzone, banan, groszek zielony konserwowy. Cytuj 1100 l. w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kepaxx Zgłoś Napisano 10 Sierpnia 2016 (edytowane) Mój pokolec wcina glony jak krowa na pastwisku, banana je chyba tylko z uprzejmości, mniszka lekarskiego nie rusza.Każdy inny pokarm w takich ilościach potrafi wciągać jakby głodował (a tłuściutki jest). Edytowane 19 Sierpnia 2016 przez Kepaxx (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach