maxis Zgłoś Napisano 2 Września 2016 Na jakiejwysokosci ustawic lampy?ile godzin swiecic,i jakie natężenie barw ustawic.akwarium red sea reff 525xl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
montymick Zgłoś Napisano 2 Września 2016 Napisz PW do Enigma17 - to Maciek z Coralhouse - on tym handule i nikt lepiej Ci nie powie Ewentualnie z manuala poczytaj. Cytuj Solarium V3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxis Zgłoś Napisano 2 Września 2016 Dziękuję,w manualu nic ciekawego nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czupacabra Zgłoś Napisano 2 Września 2016 Poszukaj na tym forum postów DANPa, on ma kessila Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hartek Zgłoś Napisano 26 Października 2016 Witam mugłbyś coś powiedzieć o tych lampach jak wrażenia czy warto ? Sam się zastanawiam nad takimi właśnie no i jak ustawiłeś Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czupacabra Zgłoś Napisano 26 Października 2016 Są bardzo fajne bliki, ja świeciłem 11h ze wschodami i zachodami przy czym przez 9 h ustawione było na 45% kolor i 45% intensywność. MZ fajna lampa do miękasów i LPS . Przy ustawieniu intensywności na 100% paliłem korale pezy czym mam zbiornik o wysokości 40 cm. Ja teraz ją sprzedaję bo kupiłem hybrydę ATI LED + 4*T5 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hartek Zgłoś Napisano 26 Października 2016 Ja będę miał wysokość 50 cm 100dł i40 szer planuje 2 takie powinny dać radę ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czupacabra Zgłoś Napisano 26 Października 2016 Tak bo według mnie taka lampa jest super na kostkę 50x50x50 czyli u ciebie 2 takie lampy z jednym spectra kontrolerem bo z jedenego kontrolera możesz sterować kilkoma lampami razem połączonymi kabelkiem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
@mirek Zgłoś Napisano 27 Października 2016 (edytowane) Z tego co się orientuję to 360WE przeznaczona jest na zbiornik do 60cm głębokości, ja posiadam 2x160WE i jestem zadowolony przy wymiarze 90x50x53. Ładne kolory i łatwa obsługa przy założeniu że zarządzane są kontrolerem, który trzeba osobno dokupić (wg producenta sps tez można trzymać przy tym oświetleniu). Co do świecenia ja mam je zamontowane około 20cm nad taflą wody. Jeśli masz kontroler to można zastosować takie ustawienia przy założeniu że masz stabilny zbiornik: 9:30 Barwa 0%, Moc 5% 11:00 B 25% M 25% 13:00 B 70% M 70% 20:00 B 35% M 40% 22:00 B 15% M 15% 23:00 B 0% M 0% Takie informacje otrzymałem od enigma17, ja na tą chwilę dopiero startuję więc musiałby się wypowiedzieć ktoś kto dłużej posiada te lampy (u siebie ustawiłem program jak powyżej tylko ograniczyłem moc i barwę do 20 %). Sam jestem ciekaw jak powinny wyglądać ustawienia w praktyce przy starcie oraz stabilnym zbiorniku. Edytowane 27 Października 2016 przez @mirek (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
megimegi Zgłoś Napisano 4 Lipca 2020 Witam, również posiadam 2 lampy a160we i sterownik kessila. Czy ktoś może napisać jak ustawić świecenie ze wschodami i zachodami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
@mirek Zgłoś Napisano 5 Lipca 2020 Zależy od zbiornika jeśli jest dojrzały i stabilny to na wschód-zachód ustaw po 1 godzinie a reszta to docelowy program należy pamiętać że im więcej światła tym lepiej dla korali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
megimegimegi Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2021 @mirek mógłbyś dać email do siebie bo mam pytanie odnośnie kessila? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach