Damian K. Zgłoś Napisano 12 Września 2016 Powiedzcie czy ten zasilacz co podał silvia pociągnie 3x10w czy bezpieczniej mniej np 2x10w ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 12 Września 2016 Powiedzcie czy ten zasilacz co podał silvia pociągnie 3x10w czy bezpieczniej mniej np 2x10w ? przecież na zasilaczu pisze jakiej jest mocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukhil Zgłoś Napisano 13 Września 2016 (edytowane) W takim układzie nie pali się a na odwrót stroboskop. O dxziwo po podłączeniu jednej diody do 10v 1a świeci ale od razu jest gorąca. Tapatalk Oba zasilacze wydają dzwięk w postaci cykania. Edytowane 13 Września 2016 przez lukhil (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 13 Września 2016 ŹLE PODŁĄCZONE !!!!! to raz a dwa - tych diód NIE WOLNO odpalać bez radiatora !!! przeciez pokazywałem schemat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukhil Zgłoś Napisano 13 Września 2016 Tak też nie działa . Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 13 Września 2016 czerwony kabel to plus ? bo raz go łączysz do plusa a raz do minusa diody Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukhil Zgłoś Napisano 13 Września 2016 Nie wiem , na odwrót stroboskop jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 13 Września 2016 jak to nie wiem ? .. no weź przestań - na zasilaczu przecież są (powinny być) opisane zrób fotkę z zasilaczem co Tyś tam wynalazł łączysz tak plus zasilacza z plusem pierwszej diody, minus pierwszej z plusem drugiej , a minus ostatniej z minusem zasilacza jak zasilacz/driver i diody są OK to MUSI świecić (oczywiście zakładam że driver/zasilacz jest dobrze dobrany do tych diód) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukhil Zgłoś Napisano 13 Września 2016 Kupiłem wszystko z linków twoich . Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 13 Września 2016 Kupiłem wszystko z linków twoich . Tapatalk ale jak źle podłączyłeś (i bez radiatora) to mogłeś coś spalić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukhil Zgłoś Napisano 13 Września 2016 Tapatalk Diody się palą na ładowarce 12v 1a Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 13 Września 2016 driver z linka to driver LED 230V 900mA 20-40V DC 30W (i do takich można podłączyć minimum dwie lub trzy diody 10W, jedną 20 lub 30W) diody to Prąd przewodzenia: 900mA Napięcie 9V - 11V łącząc szeregowo 2 diody potrzeba napięcia zasilania od 18 do 22V skoro nie działa znaczy że coś jest źle podłączone, sfajczone, albo diody sporo biorą mniej niż 20V, albo zasilacz daje więcej (czyli jest wadliwy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukhil Zgłoś Napisano 13 Września 2016 Dziwi mnie jedno. Że jak chce sprawdzić ile napięcia daje zasilacz mam pełno iskier jak bym + podłączył z - . Mam dwa zasilacze, dzisiaj przyszedł kolejny. Ledy sprawdzone i palą.To na tej aukcji bubel sprzedają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 13 Września 2016 proste - odeślij/reklamuj i zamów u sprawdzonego sprzedawcy http://led-byt.pl/pl/p/Zasilacz-stalopradowy-900mA-18-40V/573 "służy do zasilenia z sieci 230V diod mocy w ilościach:2-4 diod 10W COB dowolnej barwy połączonych szeregowo (...)" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SU1 Zgłoś Napisano 13 Września 2016 Zasilacz mógł zejść po złym podłączeniu , ogólnie to bardzo kiepski model .Bardzo sieje zakłóceniami ,do tego stopnia że potrafi zakłócić naziemną tv i myszkę komputerową . Nie ma co sprawdzać napięcia na zasilaczu bo bez podłączenia obciążenia, będzie maksymalne (jak już to miernik na V ).Led'y potrzebują zasilacza stało prądowego ,to taki który ustala prąd (A) pracy , i z tego powodu nie można testować ich świecenia "zwykłym" zasilaczem (stało napięciowy ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 13 Września 2016 "i zamów u sprawdzonego sprzedawcy" Tak właśnie zrób. Mam od nich 5 zasilaczy i bez problemu, a jeden który kupiłem za połowę ceny na allegro robi dyskotekę zanim złapie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukhil Zgłoś Napisano 13 Września 2016 Kupię z Led byt i tyle . Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 13 Września 2016 Jeszcze dodam że nie lubię komplikować sobie życia, dlatego cztery diody 10w mam podłączone do czterech zasilaczy (każda dioda doi swoją krowe) i problem awarii mam z głowy. Jedynie diody 3w mam 10szt. na jednym zasilaczu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rumik21 Zgłoś Napisano 13 Września 2016 (edytowane) Podłączyłem tak jak napisałeś i mruga a na odwrót w ogóle się nie pali . u mnie to samo było na tym zasilaczu.. a kiedy go podłączyłem pod diode 10W 6500K to bez problemu działa Edytowane 13 Września 2016 przez rumik21 (wyświetl historię edycji) Cytuj ReefMax Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukhil Zgłoś Napisano 13 Września 2016 u mnie to samo było na tym zasilaczu.. a kiedy go podłączyłem pod diode 10W 6500K to bez problemu działa Co mam przez to rozumieć. Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rumik21 Zgłoś Napisano 13 Września 2016 chyba na aukcji coś jest pokręcone z parametrami tego zasilacza bo 10W 6500 K Prąd przewodzenia: 350mA i świeci bez problemu na tym zasilaczu a 2x10W hybryda prąd przewodzenia 900mA nie sa w stanie zaskoczyć Cytuj ReefMax Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukhil Zgłoś Napisano 13 Września 2016 No właśnie . Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 13 Września 2016 Ponoć te drivery są wymontowane z lamp 30W a nie 10W (nie ma tym nic nadrukowane ? powinno być jakieś info na driverze) poza tym jakby był prąd 350mA to dioda by świeciła dużo słabiej - a nie migała możliwe że sprzedający sam nie wie co oferuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukhil Zgłoś Napisano 13 Września 2016 Nic nie ma . Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 13 Września 2016 reklamować i tyle chyba na aukcji coś jest pokręcone z parametrami tego zasilacza bo 10W 6500 K Prąd przewodzenia: 350mA i świeci bez problemu na tym zasilaczu a 2x10W hybryda prąd przewodzenia 900mA nie sa w stanie zaskoczyć a przy okazji zapytam - na jakie napięcie masz tą diodę ? bo chyba nie na 12V pomnóż napięcie x natężenie i wyjdzie Ci moc - więc żeby było 10W przy 350mA to napięcie powinno być koło 28V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach