Bartolomeo84 Zgłoś Napisano 4 Września 2016 (edytowane) Panowie i Panie, Ratunku... Najprawdopodobniej ułamała/ nadłamała mi się ta stalowa oś na, której montuje się wirnik. Oś nie jest sztywna i wirnik bije o osłonę strasznie hałasując. Oś nie wygląda na złamaną tylko tak jakby się kolibie u nasady.... Jest na to jakiś ratunek? Dziekuję Edytowane 4 Września 2016 przez Bartolomeo84 (wyświetl historię edycji) Cytuj BEZ ODPIENIACZA LOW TECH/HIGH NATURE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz T Zgłoś Napisano 4 Września 2016 Może zgubiłem gumkę między oską a korpusem ? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj 600l w obiegu, OPTI z kominem, lampa LED PANDORA HYPERION R2 HYBRID, obieg DC6000, odpieniacz na tunze silence 9430.040, PROFILUX II Ex 2xPh, redox, SMS itp, DP-4 na balingu, sump 80x80x40 + refugium, miękko-LPS-SPS. Naprawimy wszystko co jest związane z elektroniką i nie ucieka na drzewo. Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki. Cuda zajmują mi trochę czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartolomeo84 Zgłoś Napisano 4 Września 2016 Boję się to ruszać jak tam zajrzeć? czy po prostu wyciągnąć? Ufff naprawiłem:) nic się nie ułamało. Po prostu metalowa oś wysunęła się z osadzenia... Pomyślałem, że nie mam nic do stracenia chwyciłem trzpień i wyciągnąłem:) następnie umieściłem jeszcze raz aż wskoczyło i pięknie śmiga:D Cytuj BEZ ODPIENIACZA LOW TECH/HIGH NATURE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzegorz T Zgłoś Napisano 4 Września 2016 No i pięknie ......... do odważnych świat należy. Cytuj 600l w obiegu, OPTI z kominem, lampa LED PANDORA HYPERION R2 HYBRID, obieg DC6000, odpieniacz na tunze silence 9430.040, PROFILUX II Ex 2xPh, redox, SMS itp, DP-4 na balingu, sump 80x80x40 + refugium, miękko-LPS-SPS. Naprawimy wszystko co jest związane z elektroniką i nie ucieka na drzewo. Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki. Cuda zajmują mi trochę czasu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartolomeo84 Zgłoś Napisano 6 Września 2016 W sumie tak się już zacząłem rozglądać za innym falownikiem, że zajarałem się na Jebao RW-8... no nic zakup będzie musiał poczekać. Tunze niby porządne, ale falowanie baardzo słabe:) Cytuj BEZ ODPIENIACZA LOW TECH/HIGH NATURE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach