Gość Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2017 Jakaś sinularia.Wysłane gołębiem pocztowym z pomocą Tapatalka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gothmog Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2017 Fajnie wygląda akwarium. Jakbyś robił szczepke tego korala z kulkami to chętnie przygarnęWysłane z mojego XT1650 przy użyciu Tapatalka Cytuj Akwa: 375l (1500x50x50), Sump 70l (70x40x40), Cyrkulacja: Jebao CP-55, Światło: QMaven 6600 + 2x80W, Ceramika, Piasek: 20kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2017 Wkurzony jestem, dopiero co się chwaliłem że w końcu babki mi spasowaly i pupa blada. Wczoraj rano kot się zabawiał z sexgutatą, normalnie szok jeszcze wilgotna była. Akwarium obklejone siatką a skubana i tak wyskoczyła. Byłem w markecie kupiłem listwy i robię koronę, może chociaż druga się uchowa bo widzę że też ją ciągnie do powierzchni. Koral jak tylko dojdzie do siebie to oczywiście kawałek odstąpię, narazie pospinany gumkami do skały wygląda marnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 13 Października 2017 (edytowane) Witam, tak na szybko mała aktualizacja po półrocznej nieobecności w domu. Akwarium zostawiłem pod opieką córki, jedyne co w tym czasie było robione to codzienne dolewanie wody. Jako że rodi nigdy nie używałem więc woda oczywiście z marketu lub z filtra kuchennego. Oczywiście przed pozostawieniem akwarium na pastwę domownika trochę się przygotowałem, pozbyłem się panelu,pompy obiegowej i piasku z dna.Filtracje oparłem na filtrze gąbkowym. Pozbyłem się też cenniejszych korali tzn.euphylii. Teraz myślę że pozostawienie ich w akwa raczej by im nie zaszkodziło. Akwarium w tym czasie rozkwitło,z pozostawionych dwóch ukwiałów zrobiło się pięć a pozostałe korale znacznie podrosły. Jedynie co mnie zmartwiło to atak aiptazji,które w większości osiadły w zoa skutecznie je drażniąc. Edytowane 26 Listopada 2017 przez volf (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 13 Października 2017 Xeni to się trochę namnożyło. Sarco masz piękne duże, dorodne okazy. Jak na pół roku tylko na dolewce to nieźle wygląda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 26 Listopada 2017 (edytowane) Tak xenia jest nieprzewidywalna,jak mi przez dwa lata nie rosła to teraz ruszyła ostro z kopyta. Edytowane 7 Grudnia 2017 przez volf (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2017 (edytowane) Edytowane 18 Grudnia 2017 przez volf (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aragorn1 Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2017 No i proszę da się prowadzić piękne akwarium w prosty sposób bez wypasionej techniki. Ja kiedyś wyłączyłęm na 2 mc odpieniacz i nie widziałem różnicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2017 (edytowane) Naszło mnie znów na niebiesko wiec wywaliłem białe diody. Edytowane 22 Grudnia 2017 przez volf (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość ensso Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2017 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2017 A już myślałem że nikt nie przyklaśnie Choć zdjęcia marnej jakości nie oddają pięknych kolorów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2018 (edytowane) Akwarium żyje własnym życiem bez żadnej ingerencji z mojej strony i bez żadnych plag ze swojej. Wszystko zarosło istna dżungla czyli tak jak lubię. https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=6pLDtYic-II Edytowane 28 Stycznia 2018 przez volf (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość ensso Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2018 Jest moc Tam jest jeden cyrkulator 2000l/h? Dalej bez glonów w panelu? Światło 60w na samych royalach czy dołożyłeś mocy? Jaką Ty masz tam obsadę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2018 Cześć ensso, cyrkulacja po staremu rw4 na lekkim falowaniu i głowica z gąbką. Glonów nie ma bo i panelu nie ma, dawno zlikwidowałem bo zajmuje tylko miejsce a pożytku żadnego. Światło też po staremu 60w rb plus dołożyłem ostatnio 6w białego bo jakoś przytłaczająco było. Wymienię jeszcze dwie diody rb na uv, żeby trochę "przyciemnić" zbiornik bo zoasy zamiast iść w wielkość łba to plenią się po dnie jak pajęczyna. Kolega jeden zasugerował za dużą ilość światła więc muszę to sprawdzić. A obsada bez zmian, dwa błazny, krewetka i jezowiec. A w ogóle to jedyne co robię przy akwa to zajrzę przed snem, wymienię co niedzielę wode i zmienię nową butle na dolewke co trzy dni. Zero plag, żyć nie umierać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2018 Jak na akwarium, które żyje własnym życiem to bardzo ładnie to wygląda. Coś co lubię, miękkie korale i gęsto zarośnięte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gosiablu Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2018 Jak ja Ci zazdroszczę takiego pięknego, bezobsługowego tanka! Zawsze o takim marzyłam. Gąszcz miękasów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
volf Zgłoś Napisano 18 Maja 2018 (edytowane) Witam. Niestety z braku czasu na zajmowanie się akwarium jestem zmuszony je zlikwidować. W wolnej chwili wystawie całość na targowisku. Między innymi, cztery ukwiały, dwa duże zielone sarco, wielka różowa sinularia, trzy duże drzewa capneli, zielona trawa super fluo, osiem rhodaktisy zielonych fluo, kilka fioletowych, rozne grzyby i to wszystko porośnięte na dwóch foremnych okrągłych skalach, jest też kilka skałek z różnymi zoa, para pięknych błaznów, krewetka,jezowiec i ogrom ślimaków. edyt. Akwarium sprzedane, do zobaczenia w listopadzie Edytowane 20 Maja 2018 przez volf (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach