Bzyk002 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2017 Aerometr dopiero co kupiłem, a prędzej wode mierzyłem refraktometrem który co badanie pokazywał inaczej... na 5L rozpuściłem ostatnio 200g soli AF Reef Salt i aetometr pokazał mi trochę poniżej 1,024 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2017 No to przy takiej ilości soli jaką dajesz, to nie powinno być ono za wysokie, a jest około prawidłowej wartości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bzyk002 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2017 No teraz jest OK ale prędzej dawałem 207g na 5L wody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bodzius91 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2017 Witam. i jak tam sprawa z umierającymi spsami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bzyk002 Zgłoś Napisano 1 Maja 2017 SPSy niestety lecą... ciekawe co będzie z resztą korali. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bzyk002 Zgłoś Napisano 10 Maja 2017 Po 2 tygodniach stosowania Sangokai'a zauważyłem że dwie stylophory które nie straciły do końca tkanki zaczeły znowu polipować, reszta korali wydaje mi sie że też lekko poprawiły swoją kondycje. Straty to Akropora, Stylophora i Seriatopora ktore całkowicie straciły tkanke. Na piasku zauważyłem brązowy nalot coś ala dino, i szkielety martwych SPSów też pokryły sie czymś w rodzaju dino. parametry z dzisiaj pH- 8 NO2, NO3, PO4- 0 KH- 7 Ca- 500+ Mg- 1500+ Od dwóch tygodni w sumpie chodzi mały odpieniacz DIY na kostce lipowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SU1 Zgłoś Napisano 10 Maja 2017 Coś z pomiarami nie tak czy co , bo takie cuda zakazane co ja wyczyniałem a korale całe ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 10 Maja 2017 Czy masz pewność, że Twoje testy pokazują prawidłowe wyniki? Jak masz możliwość sprawdzenia u kogoś innego wodę, to sprawdź, porównaj z Twoimi testami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bzyk002 Zgłoś Napisano 11 Maja 2017 Korale nie padły z dnia na dzień tylko przez 2-3 miesiące traciły kolory aż doszły do prawie bialego koloru, przestały polipować i padły. Niestety nie mam możliwości sprawdzenia innymi testami. W jednym sklepie za 40€ wysyłają próbke wody do laboratorium gdzie są mierzone wszystkie parametry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bzyk002 Zgłoś Napisano 21 Czerwca 2017 Korale pomału dostają odpowiednich kolorów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bzyk002 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2018 Aktualizacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 20 Lutego 2018 (edytowane) Daj świeższą fotkę ta jest z początku lutego jak tam acropora i gobiodon? Edytowane 20 Lutego 2018 przez Gość (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kogucik76 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2018 Jak mozesz wstaw fotke tylu i gory kostki. Jak to wszystko polaczyles z sumpem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
infern1ty Zgłoś Napisano 21 Lutego 2018 Też jestem ciekaw jak zrobiłeś spływ do sumpa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bzyk002 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2018 Podsyłam mój temat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bzyk002 Zgłoś Napisano 5 Września 2018 Pomału do przodu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bzyk002 Zgłoś Napisano 14 Września 2018 Fotoschooting Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ciepok77 Zgłoś Napisano 16 Września 2018 Witam, piękne akwarium. Jak nazywa się ten czerwony koral po prawej na dole? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bzyk002 Zgłoś Napisano 17 Września 2018 Dzięki czerwony koral to Goniopora Red Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bzyk002 Zgłoś Napisano 11 Listopada 2018 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2018 Twoje akwarium wygląda i prezentuje się bardzo ładnie jak na takiej wielkości kostkę . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bzyk002 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2018 Dzięki! od kąd stosuje Balinga z AF wszystko wygląda lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bzyk002 Zgłoś Napisano 16 Marca 2019 Na szybko z Fona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Guban88ok3m Zgłoś Napisano 8 Maja 2019 @Bzyk002 A jakie stosujesz dawki ballinga ? Sam mam podobną kostkę i też właśnie myślę jak dołożę korali i coś z sps pewnie parametry poleca w dół i będzie trzeba coś zapodac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sagerrak1 Zgłoś Napisano 8 Maja 2019 Zauważyłem powolną utratę tkanki caulastrea green fluo. Nie pierwszy raz to widzę w czystych ładnych akwariach. Widziałem piękne caule w czystych i brudnych... I nie potrafię znaleźć przyczyny dlaczego marudzą, kiedy takie obrażalskie korale jak goniopora czy acanthastrea sobie radzą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach