marinefreak Zgłoś Napisano 4 Listopada 2016 (edytowane) Cześć ... Skała jeszcze nie trafiła do głównego zbiornika tylko moczy się w beczce po kapuście a ja już nie mogę oderwać od niej wzroku i co jakiś czas zerkam co tam łazi albo rośnie:). Pomóżcie mi zidentyfikować tajemnicze dla mnie żyjątko bo nie jestem jeszcze za dobrze rozeznany w temacie. Edytowane 6 Listopada 2016 przez peterbpl (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p_szubert Zgłoś Napisano 4 Listopada 2016 Cieżko będzie tak bez zdjecia. Bo to może być, krab, wieloszczet, itd. Cytuj 90x50x50 225l | 108l sump + 20l dolewka | RO+Di | PS Diuna 8x39w | Eco Runner 2700 | Tunze 7095 + 2 x 6055 | Vertex Omega 150 | jager 200 W | Fp 400-100 + DC Runner 1200 | PS Kore + Baling | Aqua Trend Evo Shark | Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ibiza Zgłoś Napisano 4 Listopada 2016 Tak bez zdjecia to bedziemy zgadywac do swiat Cytuj zbiornik 120x60x60 +sump . odpieniacz Sebastek czarna perla na Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040 , cyrkulacja wp-40 rw-15 , obieg Jebao9000 , oswietlenie Gieseman Matrix II 8x39w . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 4 Listopada 2016 Strzelam asterina, wężowidło, wieloszczet, kiełż, krab. Wysłane gołębiem pocztowym z pomocą Tapatalka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FunWorld Zgłoś Napisano 4 Listopada 2016 (edytowane) Kenya tree? http://www.liveaquar... 652&pcatid=652 Czarne, żółte i czerwone to chyba gąbki. Lepsze zdjęcie by pomogło. Jakbyś mógł zbliżenia porobić byłoby łatwiej, Edytowane 4 Listopada 2016 przez FunWorld (wyświetl historię edycji) Cytuj 500 + -zakładając akwarium morskie nic nie wiemy -po trzech miesiącach uważamy że już cos wiemy; -po roku jesteśmy ekspertami, -po dwóch latach dochodzimy do wniosku że kompletnie nic nie wiemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marinefreak Zgłoś Napisano 4 Listopada 2016 sorry, w trakcie pisania posta musiałem się oderwać na minutkę czy to jest faktycznie aiptasia ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FunWorld Zgłoś Napisano 4 Listopada 2016 (edytowane) Z aiptasią to tylko żart był jak jeszcze zdjęć nie było i wróżyliśmy Ja tam jej nie widzę, ale nawet jak jest to nic strasznego. I temp możesz podnieść tak do minimum 24*C Edit: Asteriny? Edytowane 4 Listopada 2016 przez FunWorld (wyświetl historię edycji) Cytuj 500 + -zakładając akwarium morskie nic nie wiemy -po trzech miesiącach uważamy że już cos wiemy; -po roku jesteśmy ekspertami, -po dwóch latach dochodzimy do wniosku że kompletnie nic nie wiemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marinefreak Zgłoś Napisano 4 Listopada 2016 (edytowane) dodałem jeszcze jedna fotkę na której widać drzewko z napompowaną nogą. Całość w kolorze lekko fioletowo-szarym. temperaturkę trzymam na 25c what the .... is asterina?..Zapytam skromnie. Fun Wordl, dzięki za feedback:). Twoja spostrzeżenia są chyba słuszne. Chociaż przy mojej małej wiedzy na temat życia morskiego na tym etapie, nie mogę być pewien co faktycznie kwitnie na skałce. Wertowałem googla niczym Larry Page i faktycznie to ustrojstwo wygląda na małe gwiazdeczki. Edytowane 5 Listopada 2016 przez peterbpl (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
morfeusz1976 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2016 wygląda to na Capnellę Cytuj Akwarium 104x50x60, ATI 8x39w dimm, Skimmer Skimz Oval SV203, Gyre XF130 + RW8+RW8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Epsilon Zgłoś Napisano 4 Listopada 2016 (edytowane) http://pl.reeflex.ne...tegorie/76.html 9 pozycja od góry :-) Edytowane 4 Listopada 2016 przez Epsilon (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2016 Na pierwszym zdjęciu na środku, a na pozostałych zdjęciach w innych miejscach to "capnella". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marinefreak Zgłoś Napisano 5 Listopada 2016 :)W dzisiejszym quizie wygrywają maciej01, morfeusz1976 i oczywiście FunWorld. Dobra robota Panowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 5 Listopada 2016 A ja, a ja ? zobaczysz że to jeszcze nie wszystko co się pojawiło. Wysłane gołębiem pocztowym z pomocą Tapatalka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marinefreak Zgłoś Napisano 5 Listopada 2016 Ach tak faktycznie, fresz32 jak mogłem Ciebie ominąć . Piwko dla wszystkich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FunWorld Zgłoś Napisano 5 Listopada 2016 Fajny starter pack. Pewnie jeszcze sporo wyjdzie z czasem. Powodzenia Cytuj 500 + -zakładając akwarium morskie nic nie wiemy -po trzech miesiącach uważamy że już cos wiemy; -po roku jesteśmy ekspertami, -po dwóch latach dochodzimy do wniosku że kompletnie nic nie wiemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marinefreak Zgłoś Napisano 6 Listopada 2016 Ok, na rozgrzewkę zrobiłem lepsze fotki. Co tym razem wyskoczyło??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andzior70 Zgłoś Napisano 6 Listopada 2016 Nic nie widać, załącz jeszcze te fotki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FunWorld Zgłoś Napisano 6 Listopada 2016 Andrzej - w pierwszym poście są podmienione. Piotr - tak jak wyżej pisałem - capnella i sporo gąbek. Mogłeś trafić na skałkę ze słabo oświetlonego miejsca. Cytuj 500 + -zakładając akwarium morskie nic nie wiemy -po trzech miesiącach uważamy że już cos wiemy; -po roku jesteśmy ekspertami, -po dwóch latach dochodzimy do wniosku że kompletnie nic nie wiemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marking Zgłoś Napisano 6 Listopada 2016 Te rozgwiazy małe to Asteriny http://www.akwarysta.eu/index.php/rozgwiazdy-2/627-asterina-sp-02 . Z kolei taki koral zwiędły, to Capnella http://www.akwarysta.eu/index.php/koralowce-miekkie/125-capnella-spp . Mam nadzieję, że Ci pomogłem . Cytuj Pozdrawiam serdecznie Mariusz Król marking Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marinefreak Zgłoś Napisano 6 Listopada 2016 (edytowane) Te rozgwiazy małe to Asteriny http://www.akwarysta...-asterina-sp-02 . Z kolei taki koral zwiędły, to Capnella http://www.akwarysta...25-capnella-spp . Mam nadzieję, że Ci pomogłem . Serdeczne dzięki za pomoc w identyfikacji. Cz waszym zdaniem krewetka boksująca lub brzydal mogą zająć się asterinami? Znalazłem też info z linka podesłanego przez marking, że idealnym koneserem wszelakich rozgwiazd jest nie kto inny jak krewetka Hymenocera harlequin. Szukam takiej krewetusi...jak by ktoś miał na zbyciu, to chętnie odkupię. Edytowane 6 Listopada 2016 przez peterbpl (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marking Zgłoś Napisano 6 Listopada 2016 Asterinami może zająć się krewetka, ale nie boksująca http://www.akwarysta.eu/index.php/skorupiaki/382-hymenocera-harlequin . Cytuj Pozdrawiam serdecznie Mariusz Król marking Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marinefreak Zgłoś Napisano 6 Listopada 2016 Andrzej - w pierwszym poście są podmienione. Piotr - tak jak wyżej pisałem - capnella i sporo gąbek. Mogłeś trafić na skałkę ze słabo oświetlonego miejsca. Dzięki Arnold, już wiem z czym mam do czynienia na skałce. Planuję po niedzieli dokupić żywej a po dodaniu i zalaniu zbiornika w bardzo dużej mierze wodą z czynnego, ustabilizowanego zbiornika...jeśli w miarę parametry na to pozwolą...wpuszczę krewete Hymenocera harlequin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FunWorld Zgłoś Napisano 6 Listopada 2016 Nie ma sensu raczej. Ona je tylko rozgwiazdy. Zje tych kilka asterin i się zagłodzi na śmierć. One nie są wielkim problemem. Z resztą tylko niewielka ich część drażni lub żre korale. Większość asterin u mnie woli szyby. Po prostu jak widzisz to do sumpa wrzucaj, tam są pożyteczne. Cytuj 500 + -zakładając akwarium morskie nic nie wiemy -po trzech miesiącach uważamy że już cos wiemy; -po roku jesteśmy ekspertami, -po dwóch latach dochodzimy do wniosku że kompletnie nic nie wiemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marinefreak Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2016 (edytowane) Panie i Panowie, witam Was serdecznie w drugiej tym razem odsłonie zgaduj zgadula:). Na rozgrzeweczkę małe coś zielonego obok gumowatych kielichów.... Kolejny "przyjaciel",... z tym na pewno nie będziecie mieli problemu z odgadnięciem. Przecież miało go wielu z was, a i wielu nadal jest "szczęśliwym" jego posiadaczem lol. Edytowane 2 Grudnia 2016 przez peterbpl (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Creol Zgłoś Napisano 2 Grudnia 2016 (edytowane) Panie i Panowie, witam Was serdecznie w drugiej tym razem odsłonie zgaduj zgadula:). Na rozgrzeweczkę małe coś zielonego obok gumowatych kielichów.... Kolejny "przyjaciel",... z tym na pewno nie będziecie mieli problemu z odgadnięciem. Przecież miało go wielu z was, a i wielu nadal jest "szczęśliwym" jego posiadaczem lol. A Ty tak pytasz na serio....? Czy faktycznie browary wysylasz w konkursie ? Bo przeciez w reeflex znajdziesz odpowiedzi, a te zwierzaki to podstawy jednak. Na pierwszym to zoa/palys, na drugim aiptasia. Edytowane 2 Grudnia 2016 przez Creol (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach