RomanPa Zgłoś Napisano 15 Listopada 2016 Witam ostatnio z racji rosnącego lenistwa z mojej strony postanowiłem kupić małą Hankę na Po4 moje zadowolenie z działania jest na bardzo wysokim poziomie i dlatego... Postanowiłem poszukać testera na No3 ku mojemu zdziwieniu mam z tym problem bo nie mogę nigdzie znaleźć w żadnym sklepie a jak już pytam to otrzymuje odpowiedz że nie ma sensu bo są niedokładne . Czy naprawde nie ma na rynku w miarę wiarygodnego automatycznego testu NO3 w miarę normalnej cenie? Cytuj Akwarium:150x80x70h sump:100x70x40h Lampa:hybryda TC 6xT5 + LED 120W,Odpieniacz TC 200,Jetcode 12000 ,XF150 Gyre,Refugium. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 15 Listopada 2016 http://nano-reef.pl/topic/53202-hanna-marine-na-no3-juz-jest/ http://nano-reef.pl/topic/25348-hanna-miernik-no3/ a skoro "wiodąca firma" ma problemy ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RomanPa Zgłoś Napisano 16 Listopada 2016 Czyli dalej lepiej się szarpać z salifertem Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka Cytuj Akwarium:150x80x70h sump:100x70x40h Lampa:hybryda TC 6xT5 + LED 120W,Odpieniacz TC 200,Jetcode 12000 ,XF150 Gyre,Refugium. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomi1140 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2016 Test na no3 jest jeszcze w miarę mało skomplikowany. Ja nie nawidze małej hanki na po4 te sypanie proszków do fiolek czekanie najgorszy dla mnie test do robienia Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz77 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2016 W analizie NO3 w wodzie morskiej duży problem stanowią chlorki.Tak naprawdę aby rzetelnie zbadać NO3 w wodzie morskiej,należałoby przeprowadzić destylację i dopiero zbadać NO3.Z resztą tak mówi norma do badania NO3 w wodzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mem_phis Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2016 czyli jeżeli dobrze rozumiem, jedynym w miarę szybkim i dokładnym testem na NO3 w tym momencie dostępnym na rynku jest Hanna ? I potrzebne jest do tego i urządzenie (HI 76728 za około 1000zł) i odczynnik HI 93728 - 4zl za test ? mam nadzieje, że nie pomieszałem numerków bo w googlu, różnie się to wyświetla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach