qni Zgłoś Napisano 23 Listopada 2016 Coś mi zjada montipora widać wyrwę. mam 2 błazenki, Chromis viridis kilka turbo, dwa ślimaki które przekopują piach. Tą obsadę nie podejrzewam. Co to może być i jak to złapać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 23 Listopada 2016 (edytowane) może jakieś zdjęcie?mamy zgadywać,a złapać najlepiej na haczyk Edytowane 23 Listopada 2016 przez Sygen (wyświetl historię edycji) Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qni Zgłoś Napisano 23 Listopada 2016 koral przestawiony do zdjęcia https://goo.gl/photo...2CaWH3P9hvGLYf8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 23 Listopada 2016 To może być jakiś ślimak nagoskrzelny zjadający spsy. Ogólnie to tam widzę że masz las valoni. Ja bym sie tej skały pozbył. Wysłane gołębiem pocztowym z pomocą Tapatalka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qni Zgłoś Napisano 23 Listopada 2016 To może być jakiś ślimak nagoskrzelny zjadający spsy. Ogólnie to tam widzę że masz las valoni. Ja bym sie tej skały pozbył. Wysłane gołębiem pocztowym z pomocą Tapatalka. A mogę prosić o jakieś zdjęcia ? bo chyba widziałem takiego ślimaka. Valoni, można powiedzieć ze je hoduje, co jakiś czas zmniejszam populacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 23 Listopada 2016 (edytowane) Wpisz sobie w google nudibranchs. Wysłane gołębiem pocztowym z pomocą Tapatalka. Edytowane 24 Listopada 2016 przez Gość (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pooh Zgłoś Napisano 24 Listopada 2016 mała korekta: nudribranch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pafnucy80 Zgłoś Napisano 24 Listopada 2016 lasy valoniowe moze po prostu gubi tkanke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Leel00 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2016 To może być jakiś ślimak nagoskrzelny zjadający spsy. Ogólnie to tam widzę że masz las valoni. Ja bym sie tej skały pozbył. Wysłane gołębiem pocztowym z pomocą Tapatalka. Akurat valonia to nie jest powód do pozbycia się skały. Jak przyszłą, tak odejdzie, a co do ślimaka to zgadzam się. Trzeba poszukać takich kolesi. Z latareczką, po zgaszeniu światła, często od strony skały. Ja odsysałem je dużą strzykawką (100ml) z rurką. Działa idealnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2016 Te grzyby nie palą przypadkiem monti Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akvarius Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2016 (edytowane) Preparaty na robactwa sobie zakup . Z tego co na focie widać to jeśli koral leży w tym miejscu to jest popażony od innych obetnij gałązki i powinno być oki Edytowane 11 Grudnia 2016 przez akvarius (wyświetl historię edycji) Cytuj Akwarium 150*65*60 ,sterowanie iks, reaktor vertex ,odpieniacz ,250 bk vertex,filtr vertex1,5 ,vertex filtr Biopallets XL, ,oświetlenie - 8*80w t5 ,cyrkulacja 2*6105,+multi7095, obieg BK 8500 http://nano-reef.pl/....-ceramiki/ ,http://nano-reef.pl/.., zapraszam po szczepki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2016 Przyglądnijcie na to dokładnie jakie slimory Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach