88malolat Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2016 Witam, Akwarium kupiłem w kwietniu do nowego mieszkania którego de facto jeszcze nie miałem, ale już szukałem... Moje pytanie brzmi.. ile może stać puste akwarium w garażu z temperaturą kilka stopni wyższą niż na zewnątrz ??. Niestety jak to zawsze bywa remont się trochę przesuwa i może jeszcze trwać do końca stycznia. czy nic mu nie będzie ?? jest zapakowane jak prezent na Święta Strecz/kartony/strecz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pinki Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2016 Może stać do woli nic mu nie będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emil525 Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2016 Moje stało 7 lat w garażu i się doczekało.Niestety przez ten czas moja "miłość"do akwarystyki dość mocno wygasła ☹ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomas kay Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2016 wytrzymałość takiego akwarium określa wytrzymałość temperaturowa silikonu na marznięcie jeśli temp spadnie poniżej 0st Cytuj Tisze jediesz dalsze budiesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
88malolat Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2016 Oki. Dziekije za pomoc, bo się trochę stresowalem. Pozdrawiam. Wojtek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2016 Teściu po 17 latach wytargał akwarium z nieogrzewanego garażu i teraz trzyma w nim rybki. Dodam tylko ze jak chciał wyciąć przegrodę bo taka była kiedyś moda to miał z tym duży problem. Tak więc śmiało Wysłane gołębiem pocztowym z pomocą Tapatalka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mnap86 Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2016 Ja probowalem zrobic z 240 litrowego baniaka sumpa o mniejszych wymiarach. Szyba 8. Ostatecznie okazalo sie, ze nie jestem w stanie pociac takiej szyby w domowych warunkach. Ale... Akwarium mialo okolo 15 lat. Z czego 7 lat przestalo puste w piwnicy. Samo rozciecie silikonu bylo bardzo trudne, czy to nozem, czy zyletka, czy stalowa linka. Ostatecznie udalo sie pociac baniak na tafle przy uzyciu noza, ale tzreba bylo nacinac silikon, odginac szybe tak, zeby silikon sie rozwarl i znowu nacinac silikon, i znowu rozwierac. Chyba na 5 razy. Usuniecie resztek silikonu z szyb przy pomocy zyletki, makabra. Jezeli nie przemarzo drastycznie i nie stalo jakos skoszone, to bym sie nie obawial. Cytuj http://nano-reef.pl/topic/79187-krakenowe-240l/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach