wolan91 Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2017 Witam , co o tym sądzicie ? Dodam że mam w zbiorniku 1ppm No3 ( DSB + Refugium Glonowe ) a ostatnio zakupiłem Premmium BIopallets z Reaktorem aby zjechać jeszcze no3 na 0,5 - 0,2 a ten filmik dał mi do myślenia Co o tym sądzicie na własnych obserwacjach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nanorafa Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2017 Tak powinno być, azotany 5ppm, fosforany 0,02ppm Cytuj Kostka 100x100x50cm, Oświetlenie: 12 x 39W, ATI Sunpower Cyrkulacja: 2 x Tunze 6095, 1x Tunze 6055 Obieg: NewJet 4500 Reaktor Ca, DIY Sól: Tropic Marine Pro Reef, RedSea. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pinki Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2017 (edytowane) Wskaźnik redfilda się kłania Edytowane 15 Stycznia 2017 przez pinki (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R.I.P Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2017 ... Redfielda jak już ... PK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pinki Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2017 6 minut temu, R.I.P napisał: ... Redfielda jak już ... PK 3 browarek robi swoje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R.I.P Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2017 (edytowane) ... też sączę kolejne z rzędu ... ale cały czas czuwam . PK Edytowane 15 Stycznia 2017 przez R.I.P (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tdew Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2017 W NSW azotany max 0,1 a fosforany 0,005. Jak dla mnie mało wiarygodne, gościu z linku wziął pod uwagę tylko jeden parametr i wyciągnął wnioski. Idąc dalej tą logiką można zaryzykować tezę że przy proporcjach 20 / 0,1 będzie już rewelacja, kolory i wzrost super. Pzdr Cytuj BK 250, 4 x SOW-20, LED 800W, TEC III NG, Deltec PF 601, ZEOvit-Filter Easy Lift Magnetic M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolan91 Zgłoś Napisano 15 Stycznia 2017 (edytowane) 44 minuty temu, tdew napisał: W NSW azotany max 0,1 a fosforany 0,005. Jak dla mnie mało wiarygodne, gościu z linku wziął pod uwagę tylko jeden parametr i wyciągnął wnioski. Idąc dalej tą logiką można zaryzykować tezę że przy proporcjach 20 / 0,1 będzie już rewelacja, kolory i wzrost super. Pzdr Spróbuje napisać do kolesia z linku o parametry wody jego akwarium Edytowane 15 Stycznia 2017 przez wolan91 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolan91 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2017 Witam ponownie , poczytałem o współczynniku Redfielda na Reefhubie i stwierdziłem że przy NO3 1mg/l mam śladowe cyjano więc mam za małe PO4 lub za duże NO3 ( nie mam stosunku 16:1 ) co za tym idzie zamiast podnosić PO4 może faktycznie uruchomię biopallets aby zjechać z NO3 .Pytanie tylko czy LPS nie dostaną po d*pie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nanorafa Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2017 Biopallety nie zredukują NO3 jeśli nie ma fosforanów. Cytuj Kostka 100x100x50cm, Oświetlenie: 12 x 39W, ATI Sunpower Cyrkulacja: 2 x Tunze 6095, 1x Tunze 6055 Obieg: NewJet 4500 Reaktor Ca, DIY Sól: Tropic Marine Pro Reef, RedSea. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Moljzesz Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2017 A co jeżeli No3- 0,2 a Po4-0,00(mała hania) kolory bure, może zaryzykować z kno3? Cytuj PS Pandora 4x54W T5 i 3x145W LED, DCP6500, AWN40 na DCP3000,RW-15, RW-8,CP-55, Biopellests AIO XL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nanorafa Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2017 Musiałbyś dodać i fosforany i azotany. Cytuj Kostka 100x100x50cm, Oświetlenie: 12 x 39W, ATI Sunpower Cyrkulacja: 2 x Tunze 6095, 1x Tunze 6055 Obieg: NewJet 4500 Reaktor Ca, DIY Sól: Tropic Marine Pro Reef, RedSea. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baszurek Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2017 A ja mam azotany zerowe,a fosforany 0,02-0,03 i zastanawiam się nad podbiciem azotanów chociaż do poziomu wykrywalności.baszurek nadaje mobilnie... Cytuj "Czy nigdy nie zastanawiał się pan nad tym, dlaczego chmury i drzewa, złotogniade jesienią, bure zimą, ten pejzaż deklinowany przez pory roku, dlaczego wszystko wali w nas pięknem jak młotem, jakim prawem tak się dzieje? Przecież powinniśmy być czarnym prochem międzygwiezdnym, strzępami mgławicy Psów Gończych, przecież normą jest huczenie gwiazd, potop meteorów, próżnia, ciemność, śmierć..." S.Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolan91 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2017 Ja mam NO3 0,5 mg/l a PO4 poniżej 0,03 mg/l . Zastanawiam się czy lepiej będzie przestać świecić makroglonom czy zwiększyć dawkowanie pokarmu dla ryb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adamo79 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2017 Ja na twoim miejscu zjechałbym z fosforanami do 0 jak chcesz mieć ładne cukierkowe kolorki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wolan91 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2017 Cytuj Ja na twoim miejscu zjechałbym z fosforanami do 0 jak chcesz mieć ładne cukierkowe kolorki. Już kilka osób pokazało mi akwaria na parametrach no3 0,25 ppm oraz po4 nie wykrywalne hanką pytanie tylko czy Euphylie mi nie padną jak bym dążył do takich parametrów . Drugie pytanie jak mam 0,5 ppm no3 oraz 0,3 ppm no4 i odpalle Biopallets to czy nie przesadzę Dodam że w przeciągu miesiąca czeka mnie przeprowadzka i DSB będzie szło do " piachu " a Biopalletsy na spokojnie będę mógł przenieść . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiflu Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2017 Ja na twoim miejscu zjechałbym z fosforanami do 0 jak chcesz mieć ładne cukierkowe kolorki. Adam jaka ładna acra Ja to jestem zdania, że fosforany tak nie przeszkadzają w jasnych kolorach jak No3. Wysłane z NOKIA 3310 Cytuj "Wszystko co słyszymy jest opinią, nie faktem. Wszystko co widzimy jest punktem widzenia, nie prawdą." Aureliusz Nowe 730L Stare 470L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Moljzesz Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2017 4 godziny temu, Adamo79 napisał: Ja na twoim miejscu zjechałbym z fosforanami do 0 jak chcesz mieć ładne cukierkowe kolorki. Adam jakie masz No3? Cytuj PS Pandora 4x54W T5 i 3x145W LED, DCP6500, AWN40 na DCP3000,RW-15, RW-8,CP-55, Biopellests AIO XL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adamo79 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2017 Dzięki/No3-0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach