onestone Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2017 (edytowane) Witam, chciałbym was ostrzec aby przy zakupie soli aquaforest reef salt sprawdzac co tak zostało naprawde zapakowane.Ja po sobotnim zakupie 5kg Reef Salt w akwa marin znalazłem 5 kg Sea Salt.Niestety zorientowalem sie juz jak woda z akwa byla wylana i musialem zrobic podmiane na soli której nie chcialem. Chciałem tutaj tez zaapelowac do właścicieli aby zbadac ponownie proces pakowania soli. Pozdrawiam Bartek Edytowane 16 Stycznia 2017 przez onestone (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2017 Pewnie post zostanie usunięty bo jest niewygodny dla AF razi też to że Polski produkt a pisane po "łangielaku". Nasz język jest taki okropny że wstyd w tym języku pisać na opakowaniu? Wysłane gołębiem pocztowym z pomocą Tapatalka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onestone Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2017 Mnie to nie razi ,ale chcialbym dostawac to za co place ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SkoczekPL Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2017 Fresz33 - ostatni raz upominam Cię apropos offtopu. Nikt nic nie skasuje ale obiecuję Ci że jeszcze jeden Twój post klasy offtop a dostaniesz warna. Skoczek Cytuj Pozdrawiam Skoczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pablo120288 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2017 Jeżeli taka pomylka miała miejsce przy soli to teraz trzeba zastanowić się jak ma się reszta produktów? może zamiast Iodum dodajemy kalium?kto to wie?sól reklamować w sklepie. Cytuj 125l cube+81sump|10kgLR+4,5kgLS|ATI Sunpower 6x24w t5|deltec ap600|2x6015|nj2300|. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onestone Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2017 AF obiecalo ze niezwocznie sie zajmie sprawą,niemniej badzcie czujni. Pozdrawiam Bartek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2017 Ot mala pomylka przy pakowaniu, zdarza sie najlepszym. Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz88wroc Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2017 Ponoć znowu Mirek nawalił. @skoczek Jaki offtop zrobił kolega fresz33? Zwrócił uwagę na ważny aspekt, AF powinno informować o tym, że produkty AF są skierowane do osób znających język angielski. @onestone Czy zrobiłeś test świerzej solanki? Zmierz ca, mg będziesz wiedział czy tylko kartka podmieniona, czy cała zawartość Wysłane z Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz19 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2017 Racja.Może zamienione tylko wieczko i kartka.Bez testów to jak bez dowodów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pokson Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2017 18 minut temu, grzegorz88wroc napisał: Jaki offtop zrobił kolega fresz33? Zwrócił uwagę na ważny aspekt, AF powinno informować o tym, że produkty AF są skierowane do osób znających język angielski. Robią to na opakowaniu...??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onestone Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2017 28 minut temu, Piotr1 napisał: Ot mala pomylka przy pakowaniu, zdarza sie najlepszym. Zgadza się. Testu nie robiłem,jutro z ciekawości sprawdze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz88wroc Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2017 Robią to na opakowaniu...??? Czy jest informacja na opakowaniu o tym, że ulotka informacyjna nie jest w języku polskim?Wysłane z Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pokson Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2017 29 minut temu, grzegorz88wroc napisał: Czy jest informacja na opakowaniu o tym, że ulotka informacyjna nie jest w języku polskim? Wysłane z Tapatalka Nie, tak jak reszta napisów jest po angielsku, co już daje do myślenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andzior70 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2017 Na moim wiaderku z solą reef jest opis w języku polskim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iceberg Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2017 Na moim tez,chociaz kupowane we Francji...Przeciez teraz wszystkie produkty europejskie maja opisy w kilku jezykach i czesto w polskim... Cytuj Zbiornik 75x80x29 cm. Deltec 600i DC, AI Hydra 26 HD, Maxspect Jump Gyre, polowka CP-25, Jecod 1200 DC... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2017 Ogólnie jak sprzedaje się na Polski rynek produkty zagraniczne lub pisane tylko w obcym języku to powinna być naklejana etykieta w języku gdzie dany produkt jest sprzedawany. Wysłane gołębiem pocztowym z pomocą Tapatalka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz77 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2017 Jeżeli piszemy już o soli reef salt,to nie wiem czy koledzy zauważyli ale na opakowaniu ja mam napisane żeby dodać 3,8 kg na 100l aby uzyskać zasolenie 1,026,natomiast na stronie z AF z jego produktami jest napisane dla tej soli aby dodać 3,95 kg na 100l aby uzyskać zasolenie około 1,025.Rozumiem że powinno się używać solometru czy refraktometru,ale opis na opakowaniu powinien być prawidłowy.Test tej soli na reefhub mówi żeby dodać 207,5 g na 5l aby uzyskać zasolenie na poziomie 1,026,według przepisu z mojego opakowania 190 g na 5l aby uzyskać takie samo zasolenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
messaya Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2017 A jak zważysz ile faktycznie soli Ci wyszło na 1,026 to jeszcze co innego wyjdzie :-)Onestone badałeś tą sól jakie ma parametry?Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka Cytuj Start luty 2011. Zbiornik: 85x55x50h=233l. Sump -112l. Cyrkulacja: Aquael Reef Circulator 2600, Jebao WP25, JVP 102. Obieg: New Jet 2300. Odpieniacz: H&S110 na Tunze Hydroformer Silence 9420.04. Oświetlenie: TMC V2 Ilumen Air 900 -170W. 15kg live rock. 9kg Nature`s Ocean Bio-Active Live Aragonite Reef Sand. Refugium. Sól: Kordon Coral Sea Complete Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz77 Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2017 1 minutę temu, messaya napisał: A jak zważysz ile faktycznie soli Ci wyszło na 1,026 to jeszcze co innego wyjdzie :-) Onestone badałeś tą sól jakie ma parametry? Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka Mi po ważeniu wyszło właśnie około 207,5 g na 5l aby zasolenie było 1,026 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Coltrane Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2017 ja daje 420g reef salta na 10l wody, zasolenie sprawdzam raz na pol roku Cytuj dużo zdjęć mojego akwarium https://www.facebook.com/tibireef/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tenshuchiyu Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2017 A powiem mi ktoś czy sprawdzał. Ile będzie ważyć sól jak zasypiemy kubełek dodawany do niej do kreski "Na 10l RO" Albo ile będzie ważyć pełny kubeczek ? (Wiem, że mógłbym zważyć sam ale aktualnie nie mam w domu wagi, a może ktoś akurat ważył) Cytuj W regionie Kamigata mają rodzaj zawiązywanych pudełek na drugie śniadanie, których używają tylko jednego dnia oglądając kwiaty. Gdy skończą wyrzucają pudełka i depczą je. Koniec jest ważny dla każdej rzeczy... Zapraszam do mojego tematu : http://nano-reef.pl/...u-z-walbrzycha/Aktualności:26.08.2016 Zaciemnienie .... W baniaku Palythoa, Briareum, Discosoma, Caluastrea, Ślimaki i dzika Xenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach