xyz2017 Zgłoś Napisano 27 Stycznia 2017 Witam Na wstępie dodam ze wpisywałem w wyszukiwarkę Google/forum i nic konkretnego nie udało mi się znaleść. Na pewnym forum znalazłem intrygujący wpis na temat SPSow " "A jak Ci zalezy na przyrostach to w sieci jest opisana metoda hormonowa. Beda polmetrowe przyrosty w kilka miesiecy Pozdro Edytowano Grudzień 23, 2012 przez ******" " Słyszał ktoś o tej metodzie? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tdew Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2017 https://www.marineaquariumsa.com/threads/need-quick-sps-growth.382/ Co do sensowności wykorzystania somatropiny w akwa się nie wypowiadam, dla mnie pomysł z innej planety. Pzdr Cytuj BK 250, 4 x SOW-20, LED 800W, TEC III NG, Deltec PF 601, ZEOvit-Filter Easy Lift Magnetic M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
messaya Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2017 To jak z hodowlą kurczaków na sterydach. Droga na skróty. Czy to tak powinno być?Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka Cytuj Start luty 2011. Zbiornik: 85x55x50h=233l. Sump -112l. Cyrkulacja: Aquael Reef Circulator 2600, Jebao WP25, JVP 102. Obieg: New Jet 2300. Odpieniacz: H&S110 na Tunze Hydroformer Silence 9420.04. Oświetlenie: TMC V2 Ilumen Air 900 -170W. 15kg live rock. 9kg Nature`s Ocean Bio-Active Live Aragonite Reef Sand. Refugium. Sól: Kordon Coral Sea Complete Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slovy Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2017 Trudno mi jakoś uwierzyć w to , że korale pędzone tą metoda będą satysfakcją dla samego akwarysty, przynajmniej jeśli chodzi o odpowiednie wybarwienie korala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xyz2017 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2017 Badam teren z ciekawości. Jeśli najpierw osiągnąć szybkie przyrosty a później poświecić czas na wybarwienia-było by super Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Uważam ze sensowność jest zależna indywidualnie od zamierzeń i celów akwarysty- moim jest akwarium duza ilością koralowców twardych o pięknym wybarwieniu.. uważam ze metoda nie jest istotna, ważny jest cel. Mało kto powie ze chodowla koralowców morskich ma wiele wspólnego z natura- jest to zaawansowana bioinżynieria. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vertiscire Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2017 Tylko wez pod uwage ze to cholernie droga metoda:)Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Acropolis 800L ++ na ZEOVIT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AquaManiac Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2017 @tdew - a jednak pewnien bardzo znany polski akwarysta "starej szkoły" stosował tę metodę z dużym powodzeniem, akwarium cieszyło się sporym uznaniem także za granicą, przyrosty były potężne, wybarwienie także niczego sobie... Cytuj http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej_____________________________________________________________________ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tdew Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2017 mnie się akurat ona kojarzy z Włochami. Przy okazji HGH lecą w zbiornik aminokwasy i dużo żarcia. Chętnie bym usłyszał opinię jakiegoś biologa / lekarza który byłby w stanie potwierdzić że hormony dedykowane ludziom działają w jakikolwiek na koralowce. Ja się na tym nie znam. Pzdr Cytuj BK 250, 4 x SOW-20, LED 800W, TEC III NG, Deltec PF 601, ZEOvit-Filter Easy Lift Magnetic M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xyz2017 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2017 Jestem ciekaw tej metody, myśle ze mam conajmniej pół roku aby wszystko przemyśleć. Mam conajmniej pół roku na jej wprowadzenie. Zbiornik ma pół roku a moje doświadczenie dopiero raczkuje, nie porwę się z motyka na słońce.. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2017 Siema Pomysł fajny,le co z rybami w akwa ? Potem wybarwienie chcesz iść ciekawe ile będziesz miał odpadu ? - tzn. zaczniesz kombinować z kolorami następne min. pół roku przestawianiem akwa i uczenia się co jakie dawki lubi twój zbiornik i co wytrzyma Ile w tym czasie dasz na wieczną rafę ? Pozdr. Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach