Marqo Zgłoś Napisano 2 Lutego 2017 Czym przykleić monti talerzowa aby trzymała do szyby? Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andzior70 Zgłoś Napisano 2 Lutego 2017 A próbowałeś kropelką w żelu? Powinna trzymać na tyle żeby monti przyrosła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 2 Lutego 2017 Przyklej do małego czyścika magnetycznego i będziesz miał mobilnego twardego. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FunWorld Zgłoś Napisano 2 Lutego 2017 Jest coś takiego jak Magnetic Reef Shelves - dosyć drogie, ale jak się dobrze pokombinuje to można zrobić samemu z jakichś kawałków skały, magnesów i silikonu. Ja wkrótce będę robił kilka takich to podzielę się doświadczeniami. Cytuj 500 + -zakładając akwarium morskie nic nie wiemy -po trzech miesiącach uważamy że już cos wiemy; -po roku jesteśmy ekspertami, -po dwóch latach dochodzimy do wniosku że kompletnie nic nie wiemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Felipe Zgłoś Napisano 2 Lutego 2017 Ja montiporę talerzową do szyby przykleiłem milliputem Cytuj Było: http://nano-reef.pl/...morze-filipowe/ Było: http://nano-reef.pl/topic/89213-felipe-500l/#entry904769 Jest: ReefCube Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelced Zgłoś Napisano 3 Lutego 2017 Ja po prostu postawiłem koło szyby (przypadkiem) i sama zaczęła ją kolonizować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 3 Lutego 2017 Dziękuję . W pierwszej kolejności spróbuję milliputa. Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 3 Lutego 2017 Mozesz najpierw na szybe przykleic troche kleju do korali i gdy wyschnie to znowu na klej przykleic Monti. Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tenshuchiyu Zgłoś Napisano 3 Lutego 2017 11 godzin temu, FunWorld napisał: Jest coś takiego jak Magnetic Reef Shelves - dosyć drogie, ale jak się dobrze pokombinuje to można zrobić samemu z jakichś kawałków skały, magnesów i silikonu. Ja wkrótce będę robił kilka takich to podzielę się doświadczeniami. Właśnie też się zastanawiam nad czymś takim. Czy do baniaka trzeba jakiś specjalny magnes tak, żeby nie reagował z woda a był dość mocny czy można poszukać byle czego na jakimś portalu aukcyjnym ? Cytuj W regionie Kamigata mają rodzaj zawiązywanych pudełek na drugie śniadanie, których używają tylko jednego dnia oglądając kwiaty. Gdy skończą wyrzucają pudełka i depczą je. Koniec jest ważny dla każdej rzeczy... Zapraszam do mojego tematu : http://nano-reef.pl/...u-z-walbrzycha/Aktualności:26.08.2016 Zaciemnienie .... W baniaku Palythoa, Briareum, Discosoma, Caluastrea, Ślimaki i dzika Xenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iceberg Zgłoś Napisano 3 Lutego 2017 Heja,mozesz zalac magnesy warstwa zywicy epoxy i ewentualnie wyszlifowac... Cytuj Zbiornik 75x80x29 cm. Deltec 600i DC, AI Hydra 26 HD, Maxspect Jump Gyre, polowka CP-25, Jecod 1200 DC... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo Zgłoś Napisano 11 Lutego 2017 Wczoraj przerabiałem miliputa. Strasznie wolno się utwardza . Po 12godzinach skała. Jeśli kleimy to najlepiej coś podeprzeć. Nie głaskać kleju w akwa bo mocno pyli. Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skoti79 Zgłoś Napisano 11 Lutego 2017 ja przykleiłem do magnesu od falownika i zaczyna ładnie zarastać Cytuj baniaczek 450+160sump oświetlenie t5+led obsada koralin mieszana mieszana Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach