mathom Zgłoś Napisano 9 Lutego 2017 (edytowane) Witam grzebałem dzisiaj coś w sumpie i wyłączyłem obiegówkę. W dolewce hydora zapalił się alarm i została wyłączna. Po ustabilizowaniu poziomu wody spowrotem ją włączyłem i zaczęły się problemy - dolewka non stop podaje napięcie na pompę. Czujniki niby działają bo diody się palą prawidłowo, ale pomimo to pompa chodzi. Co to może być ? padł przekaźnik ? Niestety zgubiłem paragon za tą dolewkę, nawet nie wiem gdzie ją kupiłem (pewnie na allegro, ale oczywiście allegro usuwa całą historię) Edytowane 9 Lutego 2017 przez mathom (wyświetl historię edycji) Cytuj Moja rafka 247L Arduino PWM Sterownik DIY LED Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 9 Lutego 2017 Zadzwoń do Łukasza z AquaTrend. On jest producentem. Na pewno pomoże. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 9 Lutego 2017 (edytowane) poszukaj potwierdzenia w starej poczcie ps. a jeżeli już to Hydor - Smart Level lub Aqua Trend - Levelautomatic Edytowane 9 Lutego 2017 przez Gość (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mathom Zgłoś Napisano 9 Lutego 2017 niestety coś wycięło mi pocztę a allegro przed wrześniem 2016 :/ Cytuj Moja rafka 247L Arduino PWM Sterownik DIY LED Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mathom Zgłoś Napisano 9 Lutego 2017 czy to możliwe że spalił się triak od zbyt silnego zasilacza ? dolewka ma obciążenie max 50W, 1A, ja miałem podłączony zasilacz od nokii 5v, 1.5A i pompę tunze od osmolatora ... nie widać śladów spalenia na żadnym elemencie. Czy spalony triak przepuszcza napięcie ? Cytuj Moja rafka 247L Arduino PWM Sterownik DIY LED Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach