Przemek78 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2017 Witam Planuję zakup jednej z powyższych pomp, przeglądając ich specyfikację zauważyłem, że nie podano mocy pomp w watach od-do, jest tylko jedna wartość. Z kolei w innych regulowanych pompach są takie dane. Różnica tkwi w tym, że te pompy w których podano ten przedział nie są DC. I tutaj nasuwa się pytanie czy wymieniony sprzęt zawsze pobiera te 25W w przypadku DCS-3000 i 30W w przypadku DCS-4000? Niezależnie od poziomu wydajności, na którym pracuje. Cytuj Było: https://www.youtube.com/watch?v=HmIgmk6Zpiw Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SU1 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2017 Pobiera proporcjonalnie do ustawionej wydajności , a te 25 W to moc max ,przy czym na sterowniku jest napisane 30W .Teraz nie wiadomo czy to max wydajności sterownika czy pobór brutto całości w tym 25W sama pompa . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek78 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2017 4 minuty temu, SU1 napisał: Pobiera proporcjonalnie do ustawionej wydajności , a te 25 W to moc max ,przy czym na sterowniku jest napisane 30W .Teraz nie wiadomo czy to max wydajności sterownika czy pobór brutto całości w tym 25W sama pompa . Dzięki za odpowiedź, tak też myślałem. Ale nie daje mi spokoju dlaczego nigdzie nie ma takiej informacji. Czy aby nie jest to tak jak z ledami (również działają na prąd stały) gdzie 3w power led bierze zawsze 3W a jego moc regulujemy poprzez mA. Jeśli gadam głupoty to niech mnie ktoś sprostuje, elektryka to nie jest moja branża. Cytuj Było: https://www.youtube.com/watch?v=HmIgmk6Zpiw Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darko Zgłoś Napisano 12 Lutego 2017 Na swojej DCS-3000 na poszczególnych stopniach mam pomierzone takie moce: 1. 14,4W 2. 16,2W 3. 17,8W 4. 19,5W 5. 21,8W 6. 24,0W 7. 26,4W 8. 29,0W Pomiar przy podniesieniu słupa wody na wys. 1m poprzez rurę 25mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SU1 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2017 No Led 3W tak naprawdę przy prądzie nominalnym ma około 2,4W , zmieniając prąd pracy zmieniamy moc ,więc moc (W) LED zależy od zasilania /prądu jaki jej "podamy" . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek78 Zgłoś Napisano 12 Lutego 2017 ok, dzięki Koledzy Cytuj Było: https://www.youtube.com/watch?v=HmIgmk6Zpiw Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr-ek Zgłoś Napisano 12 Lutego 2017 Witam Dla mnie temat bardzo interesujacy. Zwłaszcza dcs-3000, która ma zasilać KZ rev. S lub Schuran 200 Może komuś się przyda: Poziom wody w sumpie 25cm Schuran 150 zweżka venturi (na mokro) zasilany AB 2000up/1 pobór 25W KZ rev. S zweżka becket ( teoretycznie na sucho bo bez zaworu regulującego wysokości wody w odpieniaczu) zasilany eheim 1260 pobór 51W Przy tych poborach Jebao wypada fantastycznie. Ciekawe tylko jak pompa zniesie ten typ pracy? Cytuj 666 w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach