Wiciak Zgłoś Napisano 25 Lutego 2017 Witam, mam mozliwosc kupic zbiornik 3 letni jednak mam 2 pytania: 1. Czy w tak starym zbiorniku mozna wiercic otwory? oczywiscie u szklarza, czy sobie z tym poradzi. 2. Zbiornik posiada kilka malych wyszczerbien w krawedzi dnia, czy to stwarza ryzyko jakies przy wierceniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gryadam Zgłoś Napisano 25 Lutego 2017 Jak szklarz jest sensowny, to z samym wierceniem otworów sobie poradzi. Ludzie wiercą otwory w szkle i zbiorniki trzymają lata. Tu akurat wiek zbiornika nie ma aż takiego znaczenia - 3 lata to dla szkła nie jest dużo. Ale z wyszczerbieniami w krawędzi dna już bym uważał, bo to może stwarzać ryzyko pęknięcia nie tyle przy samym wierceniu, co po zalaniu. Cytuj Moje 162l, start: 11.11.2016 r. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
helmofon Zgłoś Napisano 25 Lutego 2017 Wierciłem w takim, można samemu. Poszukaj na forum podawałem linki do konkretnych narzędzi. Cytuj Pozdrawiam Robert "Hełmofon" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 25 Lutego 2017 Z tego co wiem, to szklarze nie chcą wiercić otworów w gotowych zbiornikach. Chyba że masz szklarza dobrego znajomego, kolegę, no to co innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiciak Zgłoś Napisano 25 Lutego 2017 Dziękuje koledzy za odpowiedź. Gra nie warta ceny, dołożę parę zł i kupie nowy baniak. Mogę zaoszczędzić parę zł a później będę żałował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SU1 Zgłoś Napisano 25 Lutego 2017 Wierciłem otwory w działających , baniakach .Wiertło cena zależy od średnicy (22mm - 14 pln ) . W szybie 5 min i gotowe , w działającym akwarium ostrożnie to zeszło 15 min . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach