p@weł Zgłoś Napisano 6 Marca 2017 jak w temacie nie wiem czy widać dobrze te robaszki mają po 1-2 mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Leel00 Zgłoś Napisano 6 Marca 2017 Microarthropoda Lasonogi (mysis)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p@weł Zgłoś Napisano 6 Marca 2017 to sie cieszyć sie?bo baniak ma dopiero 3 mieś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 6 Marca 2017 żywy pokarm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Leel00 Zgłoś Napisano 6 Marca 2017 31 minut temu, p@weł napisał: to sie cieszyć sie?bo baniak ma dopiero 3 mieś. Może nie akurat mysis, ale jakieś stawonogi. Cieszyć się. Zawsze się cieszyć z mnogości życia w akwa, bioróżnorodności, zajmowanych różnych nisz ekologicznych itd. Pradę powiedziawszy akwaria morskie są pod tym względem dużo bogatsze niż słodkie, gdzie całość widocznego życia to właściwie rośliny ze ślimakami i ryby ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 6 Marca 2017 Dużo ci tam tego darmowego żarcia biega. I im więcej tym lepiej. Nic tylko się cieszyć i od czasu do czasu łapać i do głównego. Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p@weł Zgłoś Napisano 6 Marca 2017 Odrazu powiem ze jak wyłczyłem odpieniacz życie jakby wybuchło od miesiąca bez pienidła tylko kuweta ze spagetti,w ten sposób dino z cyiano sie pozbyłem w obiegu m około 1500l razem z dsb I kuwetą spagetti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 6 Marca 2017 Te podlużne robaczki (pewnie mają czułki) to moga byc równonogi (isopoda). Tez je mam, bardzo pozyteczne i pracowite. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FunWorld Zgłoś Napisano 6 Marca 2017 Też tak myślę. Masę miałem tego, co chyba wywołało spory rozwój mysis w refugium i teraz są w odwrocie niestety. (Albo za mało karmiłem dsb) Cytuj 500 + -zakładając akwarium morskie nic nie wiemy -po trzech miesiącach uważamy że już cos wiemy; -po roku jesteśmy ekspertami, -po dwóch latach dochodzimy do wniosku że kompletnie nic nie wiemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach