maica Zgłoś Napisano 15 Marca 2017 Witajcie, ze 2 tygodnie temu, gdy próbowałem obrócić cyrkulator ( NeWave 1.6 ) w akwarium pękła mi stopka tuż przy przyssawce. Okazało się, że stopka w przyssawce "zapiekła się" tak, że nie dało się jej ruszyć. Próbowałem to skleić ale nie udało mi się i wpadłem na pomysł przewiercenia stopki i przyssawki i złączenia ich przy pomocy maleńkiej (średnica 2,5 mm) śruby. Dało mi to możliwość niewielkiej, ale zawsze jakiejś regulacji kierunku pompy. Wczoraj przeglądając formum, doszło do mnie, że sprzęt jest skręcony metalową śrubą, która może rdzewieć. Szybko usunąłem cylkulator z akwarium i mam do was pytanie, jak połączyć ze sobą przyssawkę i pompę aby było to bezpieczne, może jakieś plastikowe śruby? Poniżej foto Cytuj Reefmax 105l, 3x24 W Blau, Giesmmann, cyrkulacja NeWave 1.6, Tunze 6015, pompa obiegowa Newajet 1200, Tunze 9001 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Leel00 Zgłoś Napisano 15 Marca 2017 Spokojnie. Takie ilości żelaza w wodzie nie zaszkodzą, a i suplementacja taniej wyjdzie. A tak na poważnie - pomyśl o rdzewiejących ośkach cyrkulatorów, magnesach itp. Niech ci się życie zieleni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 15 Marca 2017 pręt węglowy ? w modelarskim albo allegro https://allegro.pl/listing?string=PRĘT WĘGLOWY &bmatch=base-relevance-floki-5-nga-col-1-1-0222 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mathom Zgłoś Napisano 15 Marca 2017 są śrubki z poliwęglanu. Cytuj Moja rafka 247L Arduino PWM Sterownik DIY LED Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 15 Marca 2017 albo śruba Poliamidowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
big daddy Zgłoś Napisano 15 Marca 2017 Albo tytanowaWysłane z galaktyki S6 Cytuj Słone "Coś" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
speed_k Zgłoś Napisano 15 Marca 2017 Odpowiednia nierdzewna też powinna dać rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niwre37 Zgłoś Napisano 15 Marca 2017 zamiast kombinować kup nowa przecież nie kosztuje majątek ,będziesz szukał śrubek,prętów itp,kleił i na końcu nic z tego nie wyjdzie stracisz tylko czas i pieniądze i jeszcze się zdarzy ze głowica cyrkulatora odpadnie podczas pracy i zrobisz sobie KUKU ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maica Zgłoś Napisano 15 Marca 2017 Dzięki za tyle propozycji na dzień dzisiejszy mój zbiornik przechodzi dojrzewanie i strat za dużych by nie było, więc póki co wybiorę którąś ze śrubek Cytuj Reefmax 105l, 3x24 W Blau, Giesmmann, cyrkulacja NeWave 1.6, Tunze 6015, pompa obiegowa Newajet 1200, Tunze 9001 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Moljzesz Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2017 Zamiast śróbki tytyrytka tanio i skutecznie i na pewno nie zardzewieje Cytuj PS Pandora 4x54W T5 i 3x145W LED, DCP6500, AWN40 na DCP3000,RW-15, RW-8,CP-55, Biopellests AIO XL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach