CNA Zgłoś Napisano 15 Marca 2017 jak posadzić to wiem, pytanie czy proces jest odwracalny, czy szyba zostanie nieodwracalnie " zniszczona " w przypadku chęci wyczyszczenia jej, ktoś to przerabiał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pooh Zgłoś Napisano 15 Marca 2017 Co do klejenia to chyba na kropelkę w żelu? Pewnie da się zeskrobać, choć można przy okazji porysować szybę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNA Zgłoś Napisano 15 Marca 2017 Teraz, pooh napisał: Co do klejenia to chyba na kropelkę w żelu? Pewnie da się zeskrobać, choć można przy okazji porysować szybę. bardziej chodzi o mi o samo briareum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FunWorld Zgłoś Napisano 15 Marca 2017 Sam nie zeskrobywałem, ale jak kupowałem innego korala to koleś mi pokazywał w sumpie pocięte kawałki Brierum, które odeszły od tylniej szyby jednym płatem. Nie pytałem, czy miał z tym problemy, ale skoro poszło w całości, a nie po kawałeczku, to chyba nie. Cytuj 500 + -zakładając akwarium morskie nic nie wiemy -po trzech miesiącach uważamy że już cos wiemy; -po roku jesteśmy ekspertami, -po dwóch latach dochodzimy do wniosku że kompletnie nic nie wiemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNA Zgłoś Napisano 15 Marca 2017 Teraz, FunWorld napisał: Sam nie zeskrobywałem, ale jak kupowałem innego korala to koleś mi pokazywał w sumpie pocięte kawałki Brierum, które odeszły od tylniej szyby jednym płatem. Nie pytałem, czy miał z tym problemy, ale skoro poszło w całości, a nie po kawałeczku, to chyba nie. thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alfik1980 Zgłoś Napisano 15 Marca 2017 Schodzi bez problemu. Można pomóc sobie żyletką. Ja usuwałem nadmiar schodziło prawie jednym płatem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNA Zgłoś Napisano 15 Marca 2017 20 minut temu, Alfik1980 napisał: Schodzi bez problemu. Można pomóc sobie żyletką. Ja usuwałem nadmiar schodziło prawie jednym płatem. i pytałem właśnie w kontekście kontroli populacji, bo, że idzie jak chwast to niepodważalny fakt, a chcę żeby szedło po mojemu a nie po swojemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaaarek Zgłoś Napisano 15 Marca 2017 U mnie nie trzeba było kleić, wystarczyło przymocować do grzebienia i przyrosło samo. Nie było znaczenia czy tło z plexi czy szyba. Zarówno z zzyby jak i plexi bez problemu można było oderwać cały płat lekko podważająć np czyścikiem czy nawet paznokciem i potem odpowiednio przyciąć. Ps. Miałem 2 różne gatunki Brarerium. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawoj1 Zgłoś Napisano 16 Marca 2017 Odradzam , miałem i potem ciężko było się pozbyć, nawet po skrobaniu żyletką odrastało, a drobne fragmenty rozsiewały się po całym akwarium. Cytuj 350 l + sump 140l, LED DIY 240w+ 2x39w actinic T5, odpieniacz Black Pearl by Sebastek, 2x Tunze 9045, LR 35 kg ,LS 18 kg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinH Zgłoś Napisano 3 Maja 2022 Witam, wiem, że temat dosyć stary ale nie będę zakładać nowego. Czy jak posadę briareum na "samotnej" skałce wokół piasek i nie będę go ciął to czy się rozsieje? Jakie są jego zdolności rozprzestrzenia się? Nie ukrywam, że bardzo mi się podoba i chętnie bym go włożył do swojego akwarium. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robin_PL Zgłoś Napisano 3 Maja 2022 Cześć, nie zauważyłem, żeby briareum rozsiewało się po zbiorniku. Będzie pełznąć po piasku bardzo powoli. Z łatwością skontrolujesz przyrost. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach