Lebcio Zgłoś Napisano 19 Marca 2017 Mam okazję kupić duże szkiełko dokładnie pod wymiar jaki potrzebuję (150x60x60) Niestety ma frontową szybę porysowaną. Czy ktoś z was polerował szybę w akwarium? Może polecicie jakąś firmę z Warszawy która się sprawdziła? A może wymienić taką szybę? Cytuj Akwarium: 540 L + 100 L sump Cyrkulacja: 2x Glamorca GP-03 Obieg: Jebao DCP10000 Odpieniacz: Twistman OB-200-EXT Oświetlenie: 4 x Maxspect Mazarra P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elektryk2e Zgłoś Napisano 19 Marca 2017 Szkło poleruje się tlenkiem Ceru. Niestety w warunkach domowych może być ro trudne, zrobisz sobie soczewki w miejscach mocniejszego polerowania, przez co będzie brzydki efekt wizualny (załamania) proponuje wymianę. Na pewno ktoś to wykona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
K@MIL Zgłoś Napisano 19 Marca 2017 Firma jedynie ja tym tlenkiem ceru nie dałem rady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 19 Marca 2017 Najprościej wymienić szybę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lebcio Zgłoś Napisano 19 Marca 2017 Może i prościej , ale czy ktoś się podejmie. Ostatnio miałem wrażenie,że szklarze wolą kleić całe akwaria niż bawić się w wycinanie i wklejenie nowej szyby. Cytuj Akwarium: 540 L + 100 L sump Cyrkulacja: 2x Glamorca GP-03 Obieg: Jebao DCP10000 Odpieniacz: Twistman OB-200-EXT Oświetlenie: 4 x Maxspect Mazarra P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 19 Marca 2017 Przednią szybę możesz wymienić sobie sam, to nie jest żadna filozofia. Trochę chęci i po sprawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erwin123 Zgłoś Napisano 19 Marca 2017 Siema!A jak chciałbyś to uczynić? Bo też o tym myślę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 19 Marca 2017 Zamów sobie u szklarza odpowiedni wymiar szyby i przyklej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach