manio3083 Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2017 (edytowane) Witam niedawno zakupiłem dwie takie lampeczki ze sterownikiem morswina. Są to dwie lampki po 41 diod prawdopodobnie cree , posiadają drivery mrelektronik mr2007v2. Niestety nie posiadają zasilaczy i z tad poszukuje osoby która je zmontowala i pomogła zweryfikować co to za lampeczki o jakich parametrach i jakie zasilacze należy do nich zakupić. Edytowane 7 Kwietnia 2017 przez manio3083 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2017 Samemu też można do tego dojść: Karta katalogowa drivera: http://www.mrelektronik.com/ftp/MR2007V2_PL.pdf Jeśli dobrze widzę drivery pod sobą mają 6diod podłączonych równolegle, albo Xrazy6 podłączonych szeregowo równolegle. Będziesz potrzebował zasilacza 24V, chociaż to tak na oko, bo zdjęcia mało szczegółowe, postaraj się zrobić zbliżenie na elektronikę,diody i kabelki. Najlepiej rozrysuj schemat co z czym i jak jest podłączone. Dokładniejsze zdjęcia pozwolą ocenić co tak naprawdę masz. Chociaż dziwi mnie, że kupujesz lampy ale nie wiesz jakie :-) no chyba że była spora okazja. PS: ale wykonane są ładnie :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walker Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2017 Wygląda mi to na robotę Tomasza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2017 Szymon - ja z kolei widzę 7 nitek po 6 sztuk i 3 drivery - więc łączenia są kombinowane - a co za tym idzie wykonanie jest tylko średnie , ładna jest tylko góra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
manio3083 Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2017 Są cztery drivery trzy obok siebie i jeden schowany pod który jest podłączone 5 diod -trzy czerwone i dwie zielone. Pod każdy pozostały driver podłączone są po dwie nitki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dale Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2017 4 godziny temu, Walker napisał: Wygląda mi to na robotę Tomasza. Dokładnie. Cytuj 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarekB30 Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2017 Wygląda mi to na robotę Tomasza. tomasz czarnym zwany... ;-)Dawno go nie było na forum.Tu masz jego opis lampy:http://nano-reef.pl/forums/topic/48863-lampa-led-diy-parainstrukcja-budowy/Dariusz Barcikowskiwysłane via Tapatalk Samsung Galaxy S7Ewentualnie podpytaj kolegę http://nano-reef.pl/forums/topic/78855-slampa-led-sterowalna-128w-diy-rezerwacja/Dariusz Barcikowskiwysłane via Tapatalk Samsung Galaxy S7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R.I.P Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2017 Tomek już dawno tu nie zagląda ... zmienił hobby. Zażegnywał się że nie wróci już do słonej wody. Lampek już też nie robi. PK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadario Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2017 6 godzin temu, silvia napisał: Szymon - ja z kolei widzę 7 nitek po 6 sztuk i 3 drivery - więc łączenia są kombinowane - a co za tym idzie wykonanie jest tylko średnie , ładna jest tylko góra Ale pisałem o tym...jedne są w szeregu a inne szeregowo -równolegle. Które dokładnie i jak nie widać. jeśli bebechy są dobrze zaizolowane a całość dobrze zamontowana to działać będzie :-) chociaż ja tam wolę jedna nitka jeden driver... Z tego co wiem to Tomasz był jednym z pierwszych który zaczęli lampy Led robić samemu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R.I.P Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2017 ... i tym który napisał jeden z najlepszych przewodników do budowy lampy led DIY. PK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
manio3083 Zgłoś Napisano 8 Kwietnia 2017 Dzięki za podpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach