Jorgen Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2017 Straty:Dwie Szczepki Sps:Monti digi dalej brązowa ale powoli zmienia kolor tak samo acropora .Długo utrzymują się okrzemki i trochę zieleniny Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
opo Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2017 Ale za to acany piękne wszystko na dobrej drodze będę obserwował Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka Cytuj 400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jorgen Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2017 Jeden prawie padł ale powoli wracaSent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fireblade Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2017 no całkiem całkiem powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jorgen Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2017 Tylko te okrzemki coś długo może to od słońca które pada na zbiornik szybę tez muszę czyścisz codziennie .Ogólnie parametry są Ok Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fireblade Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2017 okrzemki powstają ze słabego światła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2017 (edytowane) Napisz coś więcej o akwarium. Jakie wymiary, sump czy panel, odpieniacz jest czy nie, oświetlenie, ile skały itd. Ogólnie akwarium ładne. Edytowane 28 Kwietnia 2017 przez maciej01 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2017 3 minuty temu, Fireblade napisał: okrzemki powstają ze słabego światła i dlatego przeważnie rano jest ich mniej niż wieczorem przed zgaszeniem lampy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jorgen Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2017 Akwarium kostaka 60x50x45wysoka + sump ogólnie w obiegu około 170l . OdpieniacZ BM c3.5 . Skały mam około 20kg. Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fireblade Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2017 tak masz jakąś możliwość żeby zwiększyć ilość światła ? ile masz Wat na zbiornik i jakie światło LED T5 HQI ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jorgen Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2017 Oświetlenie Kessil a160 chodzi na full ale zauważyłem ze jak ustawie bardziej białe to piasek bardziej brązowy więcej okrzemek przy niebieskim jest mniej. Wodę Ro kupuje wiec nie wiem czy jest Ok ale myśle ze tak Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fireblade Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2017 Korale do życia potrzebują niebieskiego światła białe jest dla ciebie aby je podziwiać skręć trochę te białe świtało daj znać za 2 dni jaki efekt generalnie zbiornik bardzo ładny gratulacje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2017 Ten hepatus to pewnie długo nie pomieszka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2017 Może to nie okrzemki tylko dino. Daj jakieś zbliżenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jorgen Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2017 Ten hepatus to pewnie długo nie pomieszka? [emoji185] Masz 100% racje . Jak podrośnie to go oddam albo to będzie pretekst do następnej zmiany zbiornika [emoji57] Sent from my iPhone using Tapatalk Korale do życia potrzebują niebieskiego światła białe jest dla ciebie aby je podziwiać skręć trochę te białe świtało daj znać za 2 dni jaki efekt generalnie zbiornik bardzo ładny [emoji4] gratulacje Białe skręciłem na 30% teraz czekamy. Dzięki Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Leel00 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2017 9 godzin temu, Fireblade napisał: okrzemki powstają ze słabego światła A myszy rodzą się ze zgniłej słomy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jorgen Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2017 Może to nie okrzemki tylko dino. Daj jakieś zbliżenie. Zdjęcie piasku bez światła Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2017 Zdjęcie za bardzo rozmazane, żeby cokolwiek stwierdzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jorgen Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2017 Jeaszcze jedno Sent from my iPhone using Tapatalk Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bohun40 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2017 dawaj jak najwiecej bakteri moga być bacto ball z fauny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2017 Mi to bardziej przypomina dino, ale mogę się mylić. Robią się z tego farfocle, które potem odrywają sie, są widoczne bąbelki powietrza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jorgen Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2017 Nie, jak ruszysz to się sypie.Zobaczcie fotkę która zrobiłem dzisiaj rano, dziwne jest dużo mniej. Miałem zrobić podmianke wczoraj ale się wstrzymałem i....Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2017 To jak ruszysz i się sypie, to okrzemki. Popraw cyrkulację, żeby lepiej obmywała piach i po kłopocie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach