polo Zgłoś Napisano 2 Maja 2017 Cześć, Jaką polecacie lampe do akwarium poj 360 (100x60x60). Chodzi mi o taka sterowaną led lub t5 - Słoneczne dni, burze, itd. W rozsądnej cenie. Może jakaś z aliexpress jest godna polecenia? Cytuj Powrót do Solniczki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 2 Maja 2017 Jesli chcialbys sps-y to o led zapomnij. Burze chyba tez, bo zona lub dziewczyna tego dlugo nie wytrzyma i Cie wysmieje Proponuje 10 x 39 W T5. Jesli chodzi o marke lampy, to moze ATI nie bylaby zla ? Z pewnoscia mialbys zapewnione "swiecenie" i zgodnie z oczekiwaniami, sciemnianie. Jesli nie bedziesz chcial sps-ow, to oczywiscie oszczedne led-y beda wystarczajace. Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ILUZJONISTA Zgłoś Napisano 2 Maja 2017 Jeśli miękkie, LPS-y i moooooże te łatwe SPS-y to proponuję Tobie Maxspect R420R 180W. Ja taką będę montował nad 120x50x50. Na razie świeci nad 70x40x40 Dodam tylko iż ma świetny sterownik, o wiele lepszy od ZETLIGT-a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polo Zgłoś Napisano 2 Maja 2017 Ze starego zestawu mam stara ati 6x39 na dwóch obiegach. Myślałem ze po 5 latach jakieś ledy będą fajne Az 10x 39 potrzeba? W kalkulatorze wychodzi mi po pol wata na litr. 10 minut temu, ILUZJONISTA napisał: Jeśli miękkie, LPS-y i moooooże te łatwe SPS-y to proponuję Tobie Maxspect R420R 180W. Ja taką będę montował nad 120x50x50. Na razie świeci nad 70x40x40 Dodam tylko iż ma świetny sterownik, o wiele lepszy od ZETLIGT-a O tej trochę czytałem właśnie i mnie zaciekawiła Cytuj Powrót do Solniczki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ILUZJONISTA Zgłoś Napisano 2 Maja 2017 5 minut temu, polo napisał: Az 10x 39 potrzeba? W kalkulatorze wychodzi mi po pol wata na litr. Z tego co wiem to w ledach potrzeba 0,5W na litr a w świetlówkach 1,0W na litr. Maxspect kosztuje u mnie około 500 Euro, ja kupiłem używkę jeszcze z rokiem ważności za troszkę ponad połowę tej ceny. Myślę że warto było... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 2 Maja 2017 Na targowisku jest dwumiesięczny razor 180W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
polo Zgłoś Napisano 2 Maja 2017 1 godzinę temu, ILUZJONISTA napisał: Z tego co wiem to w ledach potrzeba 0,5W na litr a w świetlówkach 1,0W na litr. Maxspect kosztuje u mnie około 500 Euro, ja kupiłem używkę jeszcze z rokiem ważności za troszkę ponad połowę tej ceny. Myślę że warto było... Dzięki za info :-) Cytuj Powrót do Solniczki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach