KrisNH Zgłoś Napisano 7 Maja 2017 Witam Wszystkich serdecznie, Mam prośbę, po powrocie z majowki okazało się że przy zoa rosną taki białe kulki. Bardzo proszę o pomoc w identyfikacji? I czy należy się tego obawiać? Pozdrawiam, KS. Cytuj Posolone akwa 100x50x60 i sump 94l z małym DSB 2 x RW8 Obiegówka Blaue 6000l LED 220W + 3 x 39W T5 25k Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SU1 Zgłoś Napisano 7 Maja 2017 (edytowane) Gąbka sycon , pożyteczny filtrator . Edytowane 7 Maja 2017 przez SU1 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 7 Maja 2017 Pod zoa faktycznie jest sycon, ale kulki to ja tam widzę zielone po prawej stronie zoa, to glon valonia i należy obawiać się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KrisNH Zgłoś Napisano 8 Maja 2017 Dzięki wielkie za pomoc, jesżyczę jedno mam pytanie ta gąbkę należy usunąć czy zostawić? Bo mówiąc szczerze przegrzebalem forum i są bardzo podzielone opinie na ten temat. Maciej01 Co do voloni, to zdaje sobie sprawę, właśnie będę szukał jakiegoś zwierzaka chętnego do pomocy:) Coś szczególnego polecacie do zbiornika 120l? Cytuj Posolone akwa 100x50x60 i sump 94l z małym DSB 2 x RW8 Obiegówka Blaue 6000l LED 220W + 3 x 39W T5 25k Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mathom Zgłoś Napisano 8 Maja 2017 Mitrax. Cytuj Moja rafka 247L Arduino PWM Sterownik DIY LED Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 8 Maja 2017 Gąbkę sycon zostaw, i tak za jakiś czas zniknie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach