DarekB30 Zgłoś Napisano 31 Maja 2017 (edytowane) Rozpialem obieg małego akwarium z dużym żeby przetestować pewien pomysł. Teraz małe akwarium pracuje samodzielnie a ja podałem do niego końską dawkę pewnego preparatu. Na razie nie będę pisał co podałem żeby nie wywoływać dyskusji powiem tylko że to enzymy w skrócie "PIP" jak ktos bardzo chce wiedziec co ;-). Chce mieć pewność jak działają u mnie w wodzie zanim podam dawkę na duże akwarium. Tak wyglądało akwarium przed podaniem. zdjęcie z 28 Maja Zdjęcie zrobione w tej chwili po podawaniu preparatu. Dariusz Barcikowski Wysłane z Samsung Galaxy S 7 przy użyciu Tapatalka Edytowane 31 Maja 2017 przez DarekB30 musiałem edytować na komputerze bo jak pisałem przez Tapatalka to jakieś głupoty mi pokazywało (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarekB30 Zgłoś Napisano 31 Maja 2017 PSBo nie wiem jak edytować z telefonu. To co użyłem to produkt dedykowany dla akwarystyki żeby komuś nie wpadło do głowy że to jakaś chemia do mycia okien z Tesco ;-)Dariusz BarcikowskiWysłane z Samsung Galaxy S 7 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarekB30 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2017 Stan na dzień dzisiejszy. Przeczyscilem szyby przy okazji porządków na górze przerzucilem kilka wezowidel z łapanki i kilka miekasow.Dariusz BarcikowskiWysłane z Samsung Galaxy S 7 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarekB30 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2017 Uchyle rombka tego co leje... zaznaczam że nikogo nie namawiam do spróbowania na własnym akwarium. Ja testuje to świadomie na oddzielnym 25 litrowym zbiorniku więc w razie "kłopotów" straty znikomePonieważ nie chce robić kryptoreklamy zaslonilem dane dystrybucji.. kto będzie chciał po czytać znajdzie sam ten produkt. To jest Belgijski produkt w Polsce znalazłem tylko jedna firmę ktora ma ten produkt w ofercie Dariusz BarcikowskiWysłane z Samsung Galaxy S 7 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2017 Jakie to Darek daje korzysci? Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarekB30 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2017 2 minuty temu, Piotr1 napisał: Jakie to Darek daje korzysci? no właśnie po to testuję żeby określić korzyści ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2017 Jaka cena tego jest? Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarekB30 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2017 7 minut temu, Piotr1 napisał: Jaka cena tego jest? 14 zł 100 ml Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr1 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2017 Ciekawy produkt, jesli to co pisze na stronie jest prawdziwe to byłby to extra preparat. Cytuj 200 l,ZEOvit system,AM Turboflotor Multi +aquabee 2000 AS igła. [KZ:bac,food7,start2,Pohl's K-Balance,Pohl's B-Balance,Coral Vitalizer,Pohl's Xtra] Balling Fauna Marin z mikroelementami FM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarekB30 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2017 26 minut temu, Piotr1 napisał: Ciekawy produkt, jesli to co pisze na stronie jest prawdziwe to byłby to extra preparat. Też czytałem, dlatego kupiłem i chcę spróbować jak to się ma do mojego akwarium. wlałem i testuję, jak będę zadowolony z efektu wleję do dużego akwarium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bart7891 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2017 jak cyjano to chemiclen załatwi sprawe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dari_a Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2017 (edytowane) takie cjano to nie mega plaga, ja bym dał temu czas i narazie nic nie robił Edytowane 6 Czerwca 2017 przez dari_a (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarekB30 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2017 6 minut temu, Bart7891 napisał: jak cyjano to chemiclen załatwi sprawe @ 4 minuty temu, dari_a napisał: takie cjano to nie mega plaga, ja bym dał temu czas i narazie nic nie robił Bart, @dari_a, poczytajcie wątek od początku, dowcip polega na tym że dla mnie to żadna plaga i to jest do usunięcia w 3-4 dni bez chemiclenu. Ja nie chcę usuwać skutków na szybko tylko szukam przyczyny . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dari_a Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2017 Teraz, DarekB30 napisał: @ Bart, @dari_a, poczytajcie wątek od początku, dowcip polega na tym że dla mnie to żadna plaga i to jest do usunięcia w 3-4 dni bez chemiclenu. Ja nie chcę usuwać skutków na szybko tylko szukam przyczyny . a to sorry, przeczytalem o chemiclean i stąd moja wypowiedź...widać mamy takie samo podejście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzym Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2017 Darek, a pachnie to jakos? Mowie Ci, ze zarowka 6,5k to nie jest dobry pomysl :), tak samo jak aktynika w slodkim. Wlacz aktynike w slodkim i glon murowany Ps. Zalej ten baniak C2H5OH i bedzie po cyjano Cytuj Było 340 litrów: http://nano-reef.pl/...042#entry344042 Obecnie (zdjęć na forum nie ma): 600 litrów słonej wody. Skała: 20kg, Piasek: 10kg albo i mniej. Korale i ryby: kolorowe; Światło: ATI 8x54W T5; Odpieniacz: Vertex Alpha 250; Obieg: RD6500; Cyrkulacja: ciągle za mała ale markowa ; Sól: Red Sea (niebieska) + Balling z Trace Elements od FM i węgiel ale to dla właściciela Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2017 Z opisu działania to taki akwesan dedykowany do akwarium... Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarekB30 Zgłoś Napisano 6 Czerwca 2017 (edytowane) 32 minuty temu, dzym napisał: Darek, a pachnie to jakos? Mowie Ci, ze zarowka 6,5k to nie jest dobry pomysl :), tak samo jak aktynika w slodkim. Wlacz aktynike w slodkim i glon murowany Ps. Zalej ten baniak C2H5OH i bedzie po cyjano Pamiętasz zapach BioGro?, niebieski chyba tak "jechał" chemią, ten ma podobny zapach taka chemia jak do mycia okien nad lampką pracuję od jakiegoś czasu, pójdę w ledy a co na bogato 28 minut temu, katani napisał: Z opisu działania to taki akwesan dedykowany do akwarium... Właśnie dedykowany do akwarium, czytałem wyniki badań, przynajmniej te które dostałem w paczce z fakturą, ciekaw jestem jaki będzie efekt Edytowane 6 Czerwca 2017 przez DarekB30 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarekB30 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2017 Tak wygląda akwarium po tygodniowej "kuracji"Dariusz BarcikowskiWysłane z Samsung Galaxy S 7 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smash Zgłoś Napisano 5 Lipca 2017 Darku, jak testy tego PIP? Jak wygląda akwarium po miesiącu? Czy ten specyfik działa? Cytuj 400l w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BzykU Zgłoś Napisano 20 Lipca 2017 Jak tam akwa ? I pytanie co do światła czyli jakie powinno być ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarekB30 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2017 "Kombinacji" ciąg dalszy. Cyjano w końcu zeszło pod świetlówka z Lidla więc kolejny mały krok w przód i zamontowane zostały ledy.Dariusz BarcikowskiWysłane z Samsung Galaxy S 7 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BzykU Zgłoś Napisano 20 Lipca 2017 No ładnie sie to prezentuje nie jeden chciał by mieć taki główny zbiornik. A w jakiej kombinacji świecisz nad głównym ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarekB30 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2017 Szczerze to nie wiem jaka jest dokładnie kombinacja ledow, z lenistwa odkupilem lampkę od kolegi z forum. Miałem wolniejszy dzień to uporzadkowalem te kałuże i zrobiło się małe szczepkarium i dzięki temu mam znowu porządek w akwarium :-)Dariusz BarcikowskiWysłane z Samsung Galaxy S 7 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rob_taczis Zgłoś Napisano 30 Października 2017 Dnia 20.07.2017 o 22:43, DarekB30 napisał: Szczerze to nie wiem jaka jest dokładnie kombinacja ledow, z lenistwa odkupilem lampkę od kolegi z forum. Miałem wolniejszy dzień to uporzadkowalem te kałuże i zrobiło się małe szczepkarium i dzięki temu mam znowu porządek w akwarium :-) Dariusz Barcikowski Wysłane z Samsung Galaxy S 7 przy użyciu Tapatalka Odświeżę temat .Jak w końcu jest z tym oświetleniem ,jakie powinno być żeby nie wywalało cyjano.Mam połączenie ledów z t5 i co jakiś czas borykam sie z tym badziewiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 30 Października 2017 4 minuty temu, rob_taczis napisał: Odświeżę temat .Jak w końcu jest z tym oświetleniem ,jakie powinno być żeby nie wywalało cyjano.Mam połączenie ledów z t5 i co jakiś czas borykam sie z tym badziewiem. https://reefhub.pl/wspolczynnik-redfielda-zegnaj-cyjano/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach