Nik@ Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2017 Próbował ktoś wpuścić nowego wargacza, kiedy w akwarium jest już wyrośnięty chrysus? Na stronie hejrybki jest opis, że Hali jest agresywny dla innych wargaczy i zastanawiam się, czy dla wszystkich, czy raczej dla swojego rodzaju. Pomyślałam o dołożeniu wargacza z rodzaju Cirrhilabrus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
T.TOM.T Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2017 do sporego chrysusa i doktorka.... ""wpuszczałem"" hexataenie - praktycznie bezboleśnie.... Cytuj 200x70x60 + 240L.sump , ośw.T5 10x80W ,cyrkulacja 2x tunze6080 + 2x JVP102 ,obieg tunzemaster10076.03 , odpieniacz skimz sv253 , reaktor wapnia START: grudzień 2007r. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2017 Doktorek dostał eksmisje, jest tylko Hali. Ale hexy nie chcę za nic na świecie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tedeus63 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2017 Moja hexa spokojniutka jak na razie doktorek tez milutki . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2017 A wpuszczane były po hexie inne ryby? Tak czy siak mnie interesuje inny rodzaj. Mój hali na razie jest bardzo grzeczny, zadnej nowej rybki nie dreczyl, ale nie wiem, czy zaakceptuje innego wargacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tedeus63 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2017 Hexa byla wpuszczana na samym koncu . Doktorek razem z innymi rybami jako jeden z pierwszych . Na razie wzzystko ok i spokojnie najwieksza wojna byla miedzy blazenkami ale teraz spokojnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morsik Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2017 chlorek + hexa | doktorek i żadnych wojen a dojdzie jeszcze kilka szt wargaczowatych jak gdzie w końcu upoluje śmiało wpuszczaj , możesz zawsze wpuścić go do klatki na kilka dni by się przyzwyczaiły do siebie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2017 Ale ja nie chcę hexy chce do hali dopuścić wargacza z rodzaju Cirrhilabrus. Ponoć to spokojna ryba więc się zastanawiam, czy da sobie radę z chrysusem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Blizzard2009 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2017 Jak tam wargacze? Wpuszczałaś coś nowego do Chrysusa? Cytuj POPRZEDNIE SZKŁO: tutaj OBECNE SZKŁO: tutaj * 150x55x55cm, sump120x40x43cm * * ATI Sunpower 8x54W * * odpieniacz DIY by Erni na pompie DC3000 " * start na 20kg suchej Marco Rocks + 15l Siporax * * refugium * Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2017 Nie wpuszczałam, jesli nie ma pewnosci, ze sie dogadaja to lepiej nie ryzykowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2017 Zauważyliście żeby chrysus zjadał ślimaki osiadłe?Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2017 Mój chrysus nie rusza. Jest szansa na kosterowate jak lactoria cornuta czy tetrosomus gibbosus ale w ich przypadku i inne slimaki są zagrożone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach