pepedu Zgłoś Napisano 24 Lipca 2017 Taki temat, czy warto przekleić na nowo stare akwarium? Czytałem że żywotność silikonu to 10-15lat i czy warto skleić na nowo 10 letni zbiornik? Jaki może być koszt przeklejenia 300l zbiornika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 24 Lipca 2017 Koszt pewnie większy niż nowego albo nie wile mniejszy. Do tego dolicz zmęczenie szkła, ryski - te najdrobniejsze czasem są najgorsze. Ja bym raczej wymienił wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 24 Lipca 2017 Dokłasdnie, takie akwarium nie jest drogie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 24 Lipca 2017 Sprzedaj akwa na jakiegoś żółwia gdzie będzie mało wody a sam zainwestuj w nowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepedu Zgłoś Napisano 24 Lipca 2017 Dzięki za informacje, zastanawiam się nad kupnem takiego używanego ale chyba sobie odpuszczę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boo12 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2017 Ja u babci na strychu znalazłem szkło z lat 50 60 może pojemność z 30l . Klejone na zaprawe okienną tzw kit, żeby było zabawnie po zalaniu szczelne, dokleiłem fugę z sylikonu, przydało się przy restarcie słodkiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek85 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2017 Ale sprzątająca po rozlanych 30 l, a sprzątaj po 300 ;). 30 też bym się nie bał zlewać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SU1 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2017 Jak silikon wystaje można sprawdzić , jak palcami rwiesz czy skrobiesz pazurem to do niczego ,jak sie ciągnie i ciężko oderwać będzie żył . Ja się spóźniłem deko z wymianą silikonu . choć sam silikon ( 15 lat ) jeszcze by dał radę akwarium 130 cm podparte było w 3 punktach z powodu wypaczenia deski pod . Po "dobrej" imprezie o 3 nad ranem ... trzeźwy w 3 min i robota do śniadania . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
boo12 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2017 Napisałem tylko jako ciekawostka sam bym również nie ryzykował Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach