kilu Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2017 Cześć mam pytanko odnośnie reaktora deltec pf 601s. Chodzi o to że w manualu jest podane ze ma wejść 14kg wsadu. Czy mam co napełnić do samej góry? Tak obstawialem ale z tylu jest nalepka "Max media level". Do nalepki weszło mi jakies 10kg. Dopełnić do gory czy tyle ma być? https://goo.gl/photos/gndmc7c9W1Nj3rm16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tdew Zgłoś Napisano 3 Sierpnia 2017 teoretycznie są na fluid i wtedy raczej warto trzymać się tej linii dajesz gruby wkład więc możesz wcisnąć ile się zmieści Pzdr Cytuj BK 250, 4 x SOW-20, LED 800W, TEC III NG, Deltec PF 601, ZEOvit-Filter Easy Lift Magnetic M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kilu Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2017 (edytowane) 7 godzin temu, tdew napisał: teoretycznie są na fluid i wtedy raczej warto trzymać się tej linii dajesz gruby wkład więc możesz wcisnąć ile się zmieści Pzdr Ok już czaje. Czyli czyli producent w manualu podaje maksymalna ilość wsadu jaka wejdzie do reaktora. Można powiedzieć taką jego pojemność. Przy czym zaleca napełnianie do wskazanego miejsca. Mam jeszcze jedno pytanie co daje napełnienie reaktora na full? czy zwiększa się wtedy jego wydajność lub coś w tym rodzaju? Czy to nie ma znaczenia? mam wkład 6 do 10 mm uważasz że spokojnie mógłbym napełnić to na full? Aaa jeszcze jedno pytanie Przy jakim poziomie zasypu należy go uzupełnić? Aaaa dzięki za odpowiedź Edytowane 4 Sierpnia 2017 przez kilu (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tdew Zgłoś Napisano 4 Sierpnia 2017 Wydajność na pewno jest zależna od wielkości złoża w reaktorze. Pozostałe elementy to manipulowanie pH i ilością odcieku. Osobiście dosypuję co jakiś czas gdy jego poziom spada i wymieniam całkowicie co około rok / półtora. Pzdr Cytuj BK 250, 4 x SOW-20, LED 800W, TEC III NG, Deltec PF 601, ZEOvit-Filter Easy Lift Magnetic M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach