dla syna Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2018 Godzinę temu, AmonS napisał: Na początku powiem szczerze - nie znam się ale... Gdzieś na forum ktoś pisał, że są zwierzaki (bodajże jeżowce), które potrafią uszkadzać osłony przewodów od sprzętów. Z resztą sam "czas" i "kamień" osadzający się na przewodach (jak ktoś nie czyści) może powodować ich uszkodzenie. Co za tym idzie do wnętrza dostaje się woda a że kabelki są zazwyczaj lutowane do sprzętów właśnie z użyciem cyny... Może tędy droga??? Może nie samo Jebao jest nie teges a mit się rodzi bo ktoś kto nie czyści sprzętu zrobił test icp a że ma akurat jebao... Taka luźna sugestia - jak pisałem na początku nie znam się ale używam Jebao i temat mnie zaciekawił. Przewody u mnie były całe bez uszkodzeń 1 minutę temu, VDR napisał: @dla synajaka pompe miales ? czy gdziekolwiek widzisz jakies metalowe czesci ? srubki ? etc. ? Z wygladu dla mnie to sam plastik. Nie rozbierałem ich. Ale dziwi mnie to, że inni tego nie potwierdzają. Skoro z rozmowy wynikało, że przy tych sprzetach widoczne były wysokie wskazania cyny w icp. Falownik aquanova nmw-4000 i pompa obiegowa aquanova 4000l/h Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach