Roman.P Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2017 Pytanie jak w tytule. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamas Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2017 Odmulacz firmy zolux. Proste w obsludze urzadzenie, robie to co tydzien w ramach podmianki wody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacekberetłódz Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2017 Kawałek rurki + wąż można dojść w każdy zakamarek ale jak chcesz to podjedz z piwkiem to ci dam tego żółtego dziwaka Cytuj 45 odmian korali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2017 Nie wciąga piasku ? Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość laszek Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2017 Krótka przedłużka z węża. Nie wziąga granulacji 1-1,5mm na baterie. Woda wraca do akwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacekberetłódz Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2017 Ten z pierwszego zdjęcia jedną ręką odmulam a drugą załamuje wąż i kontroluje przepływ drugi ma zawór do regulacji ale jest nieporęczny i niepraktyczny Cytuj 45 odmian korali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2017 Mam piasek 0,5-2 mm. 4 minuty temu, jacekberetłódz napisał: Ten z pierwszego zdjęcia jedną ręką odmulam a drugą załamuje wąż i kontroluje przepływ drugi ma zawór do regulacji ale jest nieporęczny i niepraktyczny Nie wyciągnie tej drobnej frakcji? 6 minut temu, laszek napisał: Krótka przedłużka z węża. Nie wziąga granulacji 1-1,5mm na baterie. Woda wraca do akwa. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość laszek Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2017 0,5 nie miałem piachu. Miałem kiedyś drobniejszy to zasysał. Ale fajne jest to że grzebiesz koncówką w piachu syf się lekko unosi i nad piachem włączasz i wszystko wciągasz. Mogę filmik zrobić i pokazać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2017 Odciąć dno od butelki 0,5l po wodzie, dodać węża i jakiś zacisk na węża żeby ograniczyć przepływ jak za mocno będzie ssało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2017 6 minut temu, laszek napisał: 0,5 nie miałem piachu. Miałem kiedyś drobniejszy to zasysał. Ale fajne jest to że grzebiesz koncówką w piachu syf się lekko unosi i nad piachem włączasz i wszystko wciągasz. Mogę filmik zrobić i pokazać. Chętnie zobaczę. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość laszek Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2017 Końcówki sobie można dać ze zwykłego węża albo sam wąż zależy od granulaci i co chcesz wciągać. To po 5 minutach zabawy. W woreczku sam muł. To co wylatuje z woreczka to najczęściej powietrze i mega drobinki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Roman.P Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2017 Dzięki za filmik. Cytuj Pozdrawiam. Roman (Dawniej BAU) 150x50x50, sump 120 l,+zbiornik techniczny 80 l, oświetlenie-ledy Cree 108W + 2x 54W t5, Aqua Nova 6500, 1xJVP 102+jebao 40,odpieniacz stożek made in sebastek i cała reszta zalane 10.02.2011. Obecnie prawie fisch only Nigdy się nie tłumacz, przyjaciel tego nie potrzebuje a wróg nie zrozumie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Steron Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2017 (edytowane) Ja tego używałem 2 lata temu, byłem zadowolony, ale w końcu z czasem cały w środku zaśniedział, przestał działać i poszedł na śmietnik. Mimo że starałem się o niego dbać. Obecnie stosuję tani wąż Zoluxa z ręczną pompką. Tego który wchodzi w skład Zolux Clean Pack. Edytowane 20 Sierpnia 2017 przez Steron aktualizacja (wyświetl historię edycji) Cytuj Akwarium: 540l(150x60x60h). Obieg: Aqua Nova 9000 (zasila biopellets), + Aqua Nowa 3000( zasila sterylizator uv 36W). Cyrkulacja: Jebao SOW 15, Jebao SLW 20, Tunze 6095. SUMP(100x45x45): TWISTMAN OB 200 EXT V2 , Twistman Biopellets filter BPF -VX100, Twistman FP-1 Media Reactor, Tunze 6045. Oświetlenie: ATI Sunpower 8x54wT5. Obecny układ świetlówek: 5x Ati Blue Plus, 2x Ati Coral Plus, 1x Ati Aqua Blue Special. Sól: Zazwyczaj Niebieska Red Sea Salt, Balling: Prochy Biomus, SBS Aquaforest. Karmnik automatyczny JBL. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość laszek Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2017 Ja mam jakiś rok go. Zawsze po czyszczeniu mycie pod bieżącą wodą rozebranego na części pierwsze. Suszenie i do pudełka. Tak samo jak z czyścikami do szyb. Nie wisi na szybie tylko opłukany i wysuszony do pudełka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Steron Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2017 I to jest ważna informacja dla nabywców. Cytuj Akwarium: 540l(150x60x60h). Obieg: Aqua Nova 9000 (zasila biopellets), + Aqua Nowa 3000( zasila sterylizator uv 36W). Cyrkulacja: Jebao SOW 15, Jebao SLW 20, Tunze 6095. SUMP(100x45x45): TWISTMAN OB 200 EXT V2 , Twistman Biopellets filter BPF -VX100, Twistman FP-1 Media Reactor, Tunze 6045. Oświetlenie: ATI Sunpower 8x54wT5. Obecny układ świetlówek: 5x Ati Blue Plus, 2x Ati Coral Plus, 1x Ati Aqua Blue Special. Sól: Zazwyczaj Niebieska Red Sea Salt, Balling: Prochy Biomus, SBS Aquaforest. Karmnik automatyczny JBL. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xyz2017 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2018 Ja nie mam cierpliwości (czyt. Lenistwo) na czyszczenie odmulacze elektrycznego za każdym razem Leniwym nie polecam zakupu, pół roku- rok to Max używania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregi Zgłoś Napisano 21 Lipca 2018 a ja tam nie odmulam piasku ani nie odsysam nic z niego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach