Uri Zgłoś Napisano 3 Września 2017 (edytowane) Witam serdecznie na zdjęciu znajdują się ślimaki które przybyły wraz z koralami i było by wszystko super gdyby nie zaczęły się szybko rozmnażać od paru tygodni zauważyłem dużo małych śliniaczków takich po 5mm czy taki wzrost populacji może wpłynąć negatywnie na życie w mojej 90l kropli oceanu 1 Edytowane 3 Września 2017 przez Uri (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 3 Września 2017 To prawdopodobnie ślimaki turbo tuberculosus lub brunneus. Nie masz czym się martwić, zjadą glony. Z czasem populacja ustabilizuje się i będzie ich mniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek85 Zgłoś Napisano 3 Września 2017 Mnie ten po prawej przypomina strombusa. Mało ostre zdjęcie. Tak jak maciej01 pisze. Zajmą się glonem. Część kraby wkoszą, rybki podskubią, a jak glonu nie będzie to populacja się ustabilizuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 3 Września 2017 Ten po prawej stronie to columbella, też pożyteczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uri Zgłoś Napisano 3 Września 2017 Młode tak wyglądają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 3 Września 2017 Columbella. Pożyteczne i jak masz nadmiar to wydaj ludziom Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 3 Września 2017 Fajne slimaczki. Wszędzie wlezą, doskonale wyczyszczą cyrkulator, szyby, skały. Składają jajeczka wszędzie, często na czysciku czy szybach. Jaja zamknięte są w przezroczystych banieczkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Uri Zgłoś Napisano 3 Września 2017 Dziękuje za pomoc na Was zawszę mogę liczyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach