mrppp14 Zgłoś Napisano 19 Września 2017 Witam, chciałbym się zapytać o Wasze doświadczenia ze startem akwarium na syntetycznej skale. Ile trwało dojrzewanie (nowa woda/woda z działającego akwarium)? Jakie plagi występowały i po jakim czasie postanowiliście wpuścić pierwsze życie? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 19 Września 2017 Ja ma ceramike i bardzo sobie chwalę, brak nieproszonych gości. Wygląd skały też super. Dojrzewanie na suchej skale, świeżej wodzie i żywym piasku trwało około 3 miesięcy. wtedy zaczęłem wprowadzać życie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iceberg Zgłoś Napisano 19 Września 2017 Hej...Startowalem na syntetycznej skale Atoll,nowej solance i martwej krewetce.Po jakims czasie dolozylem do sumpa z kilo zywej skaly...Dojrzewanie trwalo kolo czterech miesiecy,bez zadnych plag...Pierwsze zycie wpuscilem jak NO2 doszlo do wartosci niewykrywalnych... Cytuj Zbiornik 75x80x29 cm. Deltec 600i DC, AI Hydra 26 HD, Maxspect Jump Gyre, polowka CP-25, Jecod 1200 DC... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Darek85 Zgłoś Napisano 19 Września 2017 (edytowane) Ja mam RRR. Ponad polowa żywej wody oraz żywy piasek. Dojrzewanie bardzo łagodne. Dosłownie korzuszek z glonow na skale, żadnych plag. Ekipę czyszcząca dałem po dobrym miesiącu. Po kolejnym pierwsze małe szczepki. Oczywiście NO2 zerowe. Nie wcześniej. Edytowane 19 Września 2017 przez Darek85 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach