PAdam Zgłoś Napisano 22 Września 2017 Witam Mam małą zagwozdkę z tą solą, kupiłem dziś wiadro 7kg i po otwarciu okazało się że folia jest uszkodzona (małe przerwanie) ale zdziwiło mnie to iż nie jest hermetycznie zapakowana, chodzi o samą folie ,miałem wcześniej IO 4kg (karton) ale worek foliowy był zgrzewany , a tu w wiadrze po prostu worek foliowy nie zabezpieczony w żaden sposób. Może nie potrzebnie ale to budzi podejrzenia Czy w wiadrach tak jest i nie ma się czym przejmować Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mt4m Zgłoś Napisano 22 Września 2017 (edytowane) Tak jest w wiaderkach, worki nie są zgrzewane tylko spinane specjalną spinką. Jeżeli sól jest sypka nie masz się czym przejmować Edytowane 22 Września 2017 przez mt4m (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PAdam Zgłoś Napisano 22 Września 2017 ta była tak jakby skręcona ręką,raczej nie widziałem żadnej spinki, ale już mnie trochę pocieszyłem. Dzięki za szybką odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafik73 Zgłoś Napisano 22 Września 2017 Bardzo bogata sól z wysokim kh. Czemu taki wybór ?? Cytuj http://reefhub.pl/ra...5l-z-legionowa/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BitaSmietana Zgłoś Napisano 22 Września 2017 Witam. Użuwam tej soli i wszystkie 7 kilowe wiadra były pakowane właśnie w ten sposób, zabezpieczeniem jest klips na wieku a sama sól znajduje się w folii bez zabezpieczenia. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tank_kiler Zgłoś Napisano 23 Września 2017 Cześć! Było sporo odpowiedzi na temat tej soli. Znajdziesz je tutaj: http://nano-reef.pl/forums/topic/38690-sól-red-sea-coral-pro-salt/ Znajdziesz tam tez moje pytania i wątpliwości odnośnie opakowania, na które dostałem wiele odpowiedzi od tutejszych forumowiczów - post z 28 kwietnia 2016 Na dzień dzisiejszy nadal jestem sceptycznie nastawiony do tejże soli, nie "siadła" mojej kostce. Na szczęście kończę wiadro i wypróbuję innej. Tak przy okazji.... poleci ktoś jakąś? Szukam opinii na temat soli KORDON CORAL SEA COMPLETE Z AMQUEL'EM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 23 Września 2017 22 godziny temu, PAdam napisał: Witam Mam małą zagwozdkę z tą solą, kupiłem dziś wiadro 7kg i po otwarciu okazało się że folia jest uszkodzona (małe przerwanie) ale zdziwiło mnie to iż nie jest hermetycznie zapakowana, chodzi o samą folie ,miałem wcześniej IO 4kg (karton) ale worek foliowy był zgrzewany , a tu w wiadrze po prostu worek foliowy nie zabezpieczony w żaden sposób. Może nie potrzebnie ale to budzi podejrzenia Czy w wiadrach tak jest i nie ma się czym przejmować Pozdrawiam Tak własnie jest pakowana ta sól, używam tylko tej soli i wszystkie wiadra są tak pakowane, jedynie na pokrywce od wiadra jest plomba - tak samo jak wiadra z farbą. Sól jest bardzo dobra, u mnie sprawdza się znakomicie - stosuję tylko tą sól. Przy tej soli nie ma problemu z plagami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 23 Września 2017 3 godziny temu, tank_kiler napisał: Cześć! Było sporo odpowiedzi na temat tej soli. Znajdziesz je tutaj: http://nano-reef.pl/forums/topic/38690-sól-red-sea-coral-pro-salt/ Znajdziesz tam tez moje pytania i wątpliwości odnośnie opakowania, na które dostałem wiele odpowiedzi od tutejszych forumowiczów - post z 28 kwietnia 2016 Na dzień dzisiejszy nadal jestem sceptycznie nastawiony do tejże soli, nie "siadła" mojej kostce. Na szczęście kończę wiadro i wypróbuję innej. Tak przy okazji.... poleci ktoś jakąś? Szukam opinii na temat soli KORDON CORAL SEA COMPLETE Z AMQUEL'EM Jak chcesz przejść na tanią sól to masz sprawdzoną przez wielu Blue Treasure, o której co niektórzy pisali, że można wysadzić zbiornik. Ja ją używam od prawie 2,5 roku i akwarium jakoś się kręci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 24 Września 2017 Ja polecam sól firmy Kordon z amquelem.Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PAdam Zgłoś Napisano 24 Września 2017 To w porządku, już miałem jechać i wymieniać. Teraz powoli przechodzenie na nową sól, na IO miałem niskie kh, liczę że na tej się poprawi. Dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jasiu Zgłoś Napisano 7 Października 2017 Tank, ja używam tej soli i jest ok. Wcześniej miałem tą polską i się nie rozpuszczała długo, a na koniec paprochy jakieś białe nierozpuszczalne się wytrącaly. Tu tego nie ma. Po miedzy tymi solami miałem bogatą tropic marin bio, ale droga. Teraz kupie RC bo chwalą w testach i może na niej zostane jak się sprawdzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukas_gr Zgłoś Napisano 20 Października 2017 używałem tej soli, niestety miała za wysokie parametry kh powyżej 12, na testach icp wychodziło sporo alu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 20 Października 2017 6 godzin temu, lukas_gr napisał: używałem tej soli, niestety miała za wysokie parametry kh powyżej 12, na testach icp wychodziło sporo alu ale producent podje że będzie 12. ulotka: https://www.redseafish.com/wp-content/uploads/2013/12/Coral-Pro-Salt__Multilanguage-Manual_GB_FR_DE_IT_ES_PT_JP_CH_v17a.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach