Iceberg Zgłoś Napisano 26 Września 2017 Witam...Chcialbym zaczerpnac opini o dzialaniu tej pompy dozujacej z kontrolerem a chodzi mi przede wszystkim o jej dokladnosc i trwalosc.Druga pompa jest Jecob DP 5 i niewiele roznia sie cena,ale ten drugi chyba jest chinski i chyba nie warto wydawac na urzadzenie chinskie ktore ma byc niezawodne...A moze sie myle?. Cytuj Zbiornik 75x80x29 cm. Deltec 600i DC, AI Hydra 26 HD, Maxspect Jump Gyre, polowka CP-25, Jecod 1200 DC... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mathom Zgłoś Napisano 26 Września 2017 Mam, polecam. Prosta kalibracja, sterownik na kablu. Jedyna wada jak dla mnie to upierdliwosc w programowaniu kilku dawek dziennie. Wolałbym żeby opcjonalnie można było ustawić dawkę co ileś minut/godzin.Wysłane z mojego STV100-4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Moja rafka 247L Arduino PWM Sterownik DIY LED Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iceberg Zgłoś Napisano 26 Września 2017 Tomek,dlaczego jest problem w zaprogramowaniu kilku dawek dziennie i jaka jest najmniejsza dawka?... Cytuj Zbiornik 75x80x29 cm. Deltec 600i DC, AI Hydra 26 HD, Maxspect Jump Gyre, polowka CP-25, Jecod 1200 DC... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mathom Zgłoś Napisano 26 Września 2017 Absolutnie nie ma problemu z zaprogramowaniem, tylko jest to trochę upierdliwe, bo musisz ustawiać dla każdej dawki czas i ilość. Mając kilka dawek dziennie x3 płyny to robi się trochę klikania. Nie wiem jak to jest rozwiązane w innych sterownikach, ale tak jak pisałem wyżej - ja bym wolał ustawić częstotliwość (np. co 2h) i dawkę, bez bawienia się w szczegóły. Przecież i tak leje się równe dawki. Poza tą drobną upierdliwością jest miód malina. Min. dawka to oczywiśćie 1ml. Cytuj Moja rafka 247L Arduino PWM Sterownik DIY LED Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iceberg Zgłoś Napisano 26 Września 2017 Dzieki wielkie...Juz nadszedl czas by zaczac interesowac sie pompami dozujacymi,gdyz jest pare plynow,ktore podaje recznie a wyglada na to ze z czasem ich przybedzie...Tez czytalem ze do tego kontrolera mozna dokupic chyba cztery dodatkowe pompy i polaczyc je w calosc... Cytuj Zbiornik 75x80x29 cm. Deltec 600i DC, AI Hydra 26 HD, Maxspect Jump Gyre, polowka CP-25, Jecod 1200 DC... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mathom Zgłoś Napisano 27 Września 2017 Niby można, ale w polsce nigdzie nie sprzedają, nawet na stronie AM nie ma. Cytuj Moja rafka 247L Arduino PWM Sterownik DIY LED Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rumun Zgłoś Napisano 27 Września 2017 Nic innego jak jebao ze sterownikiem na kablu.Wysłane z mojego MYA-L41 przy użyciu Tapatalka Cytuj Akwarium 120x50x50, ATI 8x54w dimm, Skimmer DIY, Tunze6025, JVP102, JebaoWP25, DSB-Refugium Poprzedni baniak: http://nano-reef.pl/topic/44325-przesiadka-na-wiekszy-baniak/page__p__428249__hl__%2Bpierwsza+%2Brafa+%2Brumuna__fromsearch__1#entry428249 Pierwszy baniak: http://nano-reef.pl/topic/40486-50l-pierwsza-rafa-rumuna/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Starszy Zgłoś Napisano 27 Września 2017 7 godzin temu, Rumun napisał: Nic innego jak jebao ze sterownikiem na kablu. Wysłane z mojego MYA-L41 przy użyciu Tapatalka Rumun masz evo4 czy opierasz się na opisach sklepowych? Bo ja mam evo4 i miałem jeden dzień jebao i widzę zdecydowaną różnicę na korzyść evo - jakość wykonania, materiał i najważniejsza rzecz oddzielny sterownik, który możesz umieścić w dowolnym miejscu ( gdzie sięgnie kabelek). Z programowaniem też nie jest tak źle bo dawek nie zmienia się codziennie, a ustawienie konkretnej godziny a nie tylko interwału czasowego jak dla mnie jest korzystniejsze. Polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danielj Zgłoś Napisano 27 Września 2017 Też się zastanawiałem nad tym dozownikiem, ale akurat trafiłem na promocję Doser AT1. Co prawda tylko trzy pompy, ale na razie wystarczy, a programowanie i na razie dokładność bez zarzutu Cytuj 90x55x50+ sump. ATI 8x39W,Deltec A{F600. LPS-owo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iceberg Zgłoś Napisano 28 Września 2017 Znalazlem tez doser na szesc pomp firmy ATI i dowiedzialem sie ze niektorzy maja z nimi problem,gdyz pobieraja powietrze,ktora to wade mozna usunac zakladajac nasadke przeciwzwrotna (chyba tak to sie nazywa) na koniec wezyka...O tyle jest ta pompa fajna ze ma szesc kanalow a mnie chyba tyle bedzie potrzebne,gdyz oprocz uzupelniania Ca,Mg i KH,chcialbym takze lac wodke i Easy Reef plankton...Ktos,cos?... Cytuj Zbiornik 75x80x29 cm. Deltec 600i DC, AI Hydra 26 HD, Maxspect Jump Gyre, polowka CP-25, Jecod 1200 DC... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danielj Zgłoś Napisano 29 Września 2017 10 godzin temu, Iceberg napisał: Znalazlem tez doser na szesc pomp firmy ATI i dowiedzialem sie ze niektorzy maja z nimi problem,gdyz pobieraja powietrze,ktora to wade mozna usunac zakladajac nasadke przeciwzwrotna (chyba tak to sie nazywa) na koniec wezyka...O tyle jest ta pompa fajna ze ma szesc kanalow a mnie chyba tyle bedzie potrzebne,gdyz oprocz uzupelniania Ca,Mg i KH,chcialbym takze lac wodke i Easy Reef plankton...Ktos,cos?... Nie jestem pewien, ale gdzieś słyszałem, że to jest Jebao z inną naklejką, ale jak mówię nie wiem na sto procent Cytuj 90x55x50+ sump. ATI 8x39W,Deltec A{F600. LPS-owo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iceberg Zgłoś Napisano 29 Września 2017 Cholera,ciezko powiedziec,rzeczywiscie wygladem przypomina jakas chinszczyzne,ale z drugiej strony ATI powazna firma...Czytalem troche o dozerach na zagranicznych forach i ludzie mieli problemy z nimi,takze z Jebao a EVO 4 na razie wychodzi zwyciezko i mowi sie o dobrej jakosci i wykonaniu tego sprzetu,wiec na razie chyba pozostane przy nim,choc 6-sc kanalow kusi... Cytuj Zbiornik 75x80x29 cm. Deltec 600i DC, AI Hydra 26 HD, Maxspect Jump Gyre, polowka CP-25, Jecod 1200 DC... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach