Marqo Zgłoś Napisano 20 Października 2017 Moje błazny z hodowli po 1,5 roku w dalszym ciągu nie nauczyły się siedzieć w ukwiale. Wystarczyło wpuścić dwie następne z odłowu i po 5 minutach wszystkie siedziały razem. Cytuj Śpiesz się powoli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QsQ Zgłoś Napisano 20 Października 2017 Mam od 1,5 roku Amphiprion frenatus (błazenki pomidorowe) hodowlane które mieszkają na zmianę w 3 ukwiałach Entacmaea quadricolor a zasiedliły pierwszy po tygodniu pobytu w zbiorniku . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Epsilon Zgłoś Napisano 20 Października 2017 Moje błazna siedziały w rhodaktisie i do ukwiału z 2 miesiące się przekonywały . Teraz siedzą wszystkie trzy i jeszcze ikre razem pilnują.Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Leonkrwawy Zgłoś Napisano 1 Marca 2018 Odświeże troszku temat. Moje błazny siedzą w euphylii. Praktycznie w 2 dobie juz zaczeły się ocierać. Teraz zauważyłem ciemne kropki na obu błazenkach. Regularnie śpią w koralu i dopiero teraz wyskoczyły te kropki. Mogą to być poparzenia po takim czasie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akarka Zgłoś Napisano 1 Marca 2018 54 minuty temu, Leonkrwawy napisał: Odświeże troszku temat. Moje błazny siedzą w euphylii. Praktycznie w 2 dobie juz zaczeły się ocierać. Teraz zauważyłem ciemne kropki na obu błazenkach. Regularnie śpią w koralu i dopiero teraz wyskoczyły te kropki. Mogą to być poparzenia po takim czasie? nic im nie będzie, rosną, ciemne plamki to wynik burzy hormonów. Gender i te sprawy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alexw200 Zgłoś Napisano 2 Marca 2018 U mnie z 8 błaznów 4 siedzą w ukwiale a 2 kolejne się przymierzają, pierwszy zasiedlił quadri po 2 dniach. Pozostaje czekać. Cytuj Tu najłatwiej mnie łapać https://www.facebook.com/aleksander.smigielski.5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alexw200 Zgłoś Napisano 2 Marca 2018 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Tu najłatwiej mnie łapać https://www.facebook.com/aleksander.smigielski.5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris81 Zgłoś Napisano 5 Marca 2018 Widzę, że macie po więcej niż para w zbiorniku, jak z agresją między nimi? Mam parę a myślałem o dołożeniu dwóch osobników tylko mam obawy, że będą się gonić i nic z tego nie będzie.Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka Cytuj Zbiornik 220x74x65, 2x OW , zaplecze 300ll , obieg Jebao DCP 18000, 2xVortech mp40,3xtunze6045,6025,6085,odpieniacz BK DC300 rdx,VSV, skała RRR 50kg,lampa diy 279 t5 +led ok.280 W,dozownik H2Ocean Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemo999 Zgłoś Napisano 5 Marca 2018 Jak masz odpowiednio duże akwarium i trochę szczęścia możesz mieć więcej niż parę. Na początku na pewno będzie dym, ale z czasem powinny się wyciszyć, a nowe znaleźć swój kąt... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamyk Zgłoś Napisano 7 Marca 2018 Ja swoje leciutko "przeganiałem" po akwarium aż otarły się o ukwiał i zaskoczyły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
morski Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2018 Udało się naprowadzić Nemo na ukwiały u Ciebie? Ja wiedząc że są z tym problemy nakupiłem różnych euphyli żeby się może "pomyliły" albo miały wybór miedzy ukwiałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2018 6 godzin temu, morski napisał: Udało się naprowadzić Nemo na ukwiały u Ciebie? Ja wiedząc że są z tym problemy nakupiłem różnych euphyli żeby się może "pomyliły" albo miały wybór miedzy ukwiałem Moje błazenki ukwiała nie mają, ale znalazły sobie dom w xeni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BRKG Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2018 Nic nie robiłem. Pewnego dnia po prostu w nim pływały jak gdyby nigdy nic. Najwyraźniej zapędziły się do ukwiału w pogoni za jedzeniem. Kupiłem młodziki, a zajęło im to pół roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jogofrugo Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2018 Cześć. Ja ze swojej strony dodam, że początkowo moje błazenki uciekały od ukwiału więc któregoś dnia zaopatrzyłem się w pustą butelkę 1,5 litra PET, następnie obciąłem oba końce tak by powstała tuba. Dalej przyłożyłem jeden koniec butelki do ukwiału, tylko delikatnie a drugim końcem wpuściłem Błazenki (nie mogę znaleźć zdjęcia z moich prób). Dalej poczekałem około 30 minut, one w tym czasie się trochę poobcierały o ukwiał. Dalej delikatnie podnosiłem moją konstrukcję do góry myśląc, że one tam już zostaną . Trwało to może 5 sekund i błazny nawiały. Mam je od około 3 miesięcy i dopiero od tygodnia same zdecydowały się na zamieszkanie w ukwiale (same bez mojej ingerencji). Razem z żoną obserwowaliśmy jak próbują go zasiedlić widok jest rewelacyjny i warty czekania prawie trzech miesięcy (żartowaliśmy sobie że czekaliśmy tyle lat na ten widok :D). Teraz jak się czegoś przestraszą to od razu lecą do Quadri. Jednym słowem cierpliwości, bo warto. PS Quadri bardzo się zmienił od momentu zamieszkania w nim Błazenków jest zdecydowanie większy i ładniej polipuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xox Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2018 U mnie 2 miesiące to trwało i jak weszły to siedzą po dziś dzień Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tata Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2018 (edytowane) Moja metoda: (nawiasem mówiąc ukwiały z pudełka za niedługo będą na targowisku) Edytowane 19 Kwietnia 2018 przez Tata (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach