tedeus63 Zgłoś Napisano 25 Października 2017 Witam czy ktoś mozę wie co to za zwierzak?. wielkość 1 grosza. kolor zielono biały i wyglada na miękasa w/g mnie na pewno nie zoa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 25 Października 2017 Z lewej aiptasia, a na środku albo majano, ale może być jakiś malutki rhodactis? Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dewoitine.roman Zgłoś Napisano 25 Października 2017 Witam Panie Tadeuszu. Szkoda że zdjęcie nie jest zrobione z boku, by zobaczyć nogę. Jak będzie gruba to może być majano jakbędzie brak lub krótaa i cienka to może być grzybek. Roman. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tedeus63 Zgłoś Napisano 25 Października 2017 Witam Katani Aipitasie znam mam nadzieje ze moje krewetki sie nimi zajmą ,bo nie mam ani jednej a ta jest na kupionej szczepce w raz z tym okrągłym koralem . rodactis tez na pewno nie . Roman zdjecie z boku nic nie da bo zadnej stopy nie widzę grzybek tez to nie jest. bardzo podobny do lps heteropsamia . znalazłem taki jedyny na reflexie Majano tez odpada bo znam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dewoitine.roman Zgłoś Napisano 25 Października 2017 To się cieszyć i obserwować co z tego wyrośnie, trzymam kciuki za fajnego gratisa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tedeus63 Zgłoś Napisano 25 Października 2017 Ach i Romku nie nazywaj mnie prosze " panie Tadku " Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony mintaj Zgłoś Napisano 25 Października 2017 Młoda fungia po oderwaniu pojawi się kolejna, i kolejna, i kolejna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dewoitine.roman Zgłoś Napisano 25 Października 2017 19 minut temu, tedeus63 napisał: Ach i Romku nie nazywaj mnie prosze " panie Tadku " Bardzo przepraszam Panie Tadrus63. Mea culpa. Roman. Gratisy potrafią usatysfakcjonować właściciela podwójnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 25 Października 2017 Fungia https://www.nano-reef.com/forums/topic/244488-my-baby-fungia-factory-fungia-for-everyone/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tedeus63 Zgłoś Napisano 25 Października 2017 Dzieki wszystkum za pomoc bede obserwowal zobaczymy co to jak urosnie .choc na fungie tez mi to nie wyglada bo to cos u mnie w akwa ma srodek lekko wklesly a fungia srodek wypukly taki stozek . No chyba ze mloda tak ma . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 25 Października 2017 Po tym drugim zdjęciu też bym powiedział, że to fungia ;] Oby była w ładnym kolorze. Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tedeus63 Zgłoś Napisano 25 Października 2017 Katani to 2 zdjęcie jest z reflexu koral lps heteropsamia taki znalazłem podobny do mojego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 25 Października 2017 W tym linku co dałem, to też mają wklęsłe środki. Jak podrośnie to środek będzie wypukły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tedeus63 Zgłoś Napisano 25 Października 2017 Wiec czekamy zobaczymy co urosnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nik@ Zgłoś Napisano 25 Października 2017 Mam podobnego zwierzaka, po napompowaniu wygląda tak i jest to fungia ( okolo 8mm) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tedeus63 Zgłoś Napisano 26 Października 2017 No bardzo podobny a chyba nawet ten sam .wiec na 99 % to fungia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach