Przemek79 Zgłoś Napisano 7 Września 2018 7 minut temu, kaer napisał: Ja mam problem z PO4 więc muszę ostrożnie karmić. Ale aminokwasy chcę podawać, tylko najchętniej pompą bo z pamięcią u mnie kiepsko :-/ Do zbicia PO4 jeśli masz nie zerowe NO3 polecam NOPOX. U mnie podłączony tak jak i bakterie czy też coral food pod pompę. Cytuj http://nano-reef.pl/forums/topic/93536-diabelskie-666-l/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pj007 Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2021 Nurtuje mnie temat związany z podawaniem aminokwasów za pomocą pompy. Podaje amino acid concentrate z kz Pomysł jest taki by amino rozcieńczyć w wodzie RO. Tj 1 kropla 10 ml wody RO. I wtedy załączyć w pompie podawanie no 5 kropli to równoważne byłoby z 50 ml roztworu. Czy amino eda miały swoją moc RO rozcieńczone w RO?. Pomysł też by do rozcieńczonego amino dać też witaminy i jod. Wtedy taki zastawki codziennie wieczorem byłby podawany automatycznie. Czy ma to rację bytu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2021 Problem z rozcieńczaniem niektórych produktów jest taki, że rozcieńczając go rozcieńczasz również konserwanty. Produkt stężony się nie psuje, a rozcieńczony może. PS Napisałem ogólnie, bo niektórych preparatów to nie dotyczy, a nie wiem czy akurat aminokwasy KZ można rozcieńczać czy nie. Cytuj 425L - Maxspect Recurve R6 120, Twistman 150 Integra, Komputer od AquaTrend i takie tam... Stary projekt [600L] Nowy projekt [425L] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pj007 Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2021 A no tak konserwanty o tym nie pomyslalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach