r_33 Zgłoś Napisano 26 Listopada 2017 6 minut temu, orthoptera napisał: w 40 l miałem 900 i nie uważam żeby była słaba po dwa zależy od skierowania strumienia teraz mam 2tys w 70l i podnosi piasek No i normalnie mam mętlik hehe:) sam już nie weim co wziąć:) obecnie mam 1500l/h a uwazam, że mogło by być troszkę mocniej - tzn mocniejsza cyrkulacja Tą 900 to akurat wszyscy chwalą za jej ciche działanie. Przemyśleć muszę jeszcze raz temat:) Dzieki wszystkim za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
orthoptera Zgłoś Napisano 26 Listopada 2017 3 minuty temu, r_33 napisał: No i normalnie mam mętlik hehe:) sam już nie weim co wziąć:) obecnie mam 1500l/h a uwazam, że mogło by być troszkę mocniej - tzn mocniejsza cyrkulacja Tą 900 to akurat wszyscy chwalą za jej ciche działanie. Przemyśleć muszę jeszcze raz temat:) Dzieki wszystkim za pomoc przemyśl żeby ta 1600 nie wylewała wody z akwarium to prawda koralia 900 jest mega cicha ja również spie koło akwarium i koralia 900 musiałem się wsłuchać czy chodzi bo tylko delikatnie kaskadę było słychać, poczytaj wątki jakie cyrkulatory mają w 30l, po dwa jest sporo koralowców co przy zbyt dużym prądzie sie w pełni nie otwierają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
r_33 Zgłoś Napisano 26 Listopada 2017 20 minut temu, orthoptera napisał: przemyśl żeby ta 1600 nie wylewała wody z akwarium to prawda koralia 900 jest mega cicha ja również spie koło akwarium i koralia 900 musiałem się wsłuchać czy chodzi bo tylko delikatnie kaskadę było słychać, poczytaj wątki jakie cyrkulatory mają w 30l, po dwa jest sporo koralowców co przy zbyt dużym prądzie sie w pełni nie otwierają. Może się i na tę 900 skuszę - w razie czego dorzucę jeden z moich starych cyrkulatorów jak coś:) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach