AnT Zgłoś Napisano 26 Listopada 2017 E tam Ja używam, jak mnie coś drażni takiego Ten jak złapie to już trzyma ,ale potrzebuje dłuższego schnięcia Mam jeszcze z 1/3 tuby Ten to jest dopiero gęsty Oczywiscie testowany na sps Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Panoramiks200 Zgłoś Napisano 26 Listopada 2017 Wow grubo Daniel Dłużej schnie... jak długo:) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 26 Listopada 2017 Siema Rafał Dłużej ,na pewno po godzince jeszcze nie zaschnie Ale za to do wody nie pyli i nic nie puszcza , wbijasz korala praktycznie jak w plastelinę Trzeba wprawy,ale fajnie się nim klei Szczepki z przodu akwa ,albo do sumpa i na drugi dzień do akwa tak dla pewności - jak kleisz do podstawek Co do klejenia na skale z godzinkę akwa by popracowało na samym obiegu tak sobie gęsty Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 26 Listopada 2017 Koledzy co wcześniej wypowiadali się pewnie nie chcą się przyznać, że używali zwykłej kropelki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Panoramiks200 Zgłoś Napisano 27 Listopada 2017 Hahaha Maciej01 brawo za odwagę Ja kupuję za 37zł plus 9zł wysyłka 10 opakowań kropelki w żelu to jest 20gr kleju. Kupiłem kiedyś klej w modelarskim 30gr , nie pamiętam nazwy, był gęsty, nawet bardzo, ale jednak płynny, nie galaretowaty jak kropelka w żelu. Fajnie mi się nim kleiło, ale gdzieś przy połowie opakowania zaczęły się problemy z nasadką przez którą nakładamy klej. Co chwilę się zatykała itd. Z kropelką jest ten looz, że co opakowanie to cały czas nowa nasadka, problemów mniej. Lecz taką kropelką jestem w stanie zrobić 15-20 szczepek. Dzięki klejowi polymorph z allegro, jestem w stanie z takim opakowaniem kropelki zrobić nawet 50 szczepek jak nie więcej nakładając po 5 kulek polymorpha zamoczonych uprzednio w gorącej wodzie. Sam polymorph niestety nie trzyma się podstawek moich jak i skały. Próbowałem też wersji na bogato tego kleju z AF i DVH Fragsation i jest to samo. Polymorph kupiłem za 25 zł i dostałem wiaderko ok pół litra, starczy chyba na kilka tysięcy szczepek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 27 Listopada 2017 No bo powiedz Rafał co o tym myśleć? Ty klejisz, ja kleje i wszystko jest ok, a ktoś inny pisze, że klej jest płynny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Panoramiks200 Zgłoś Napisano 27 Listopada 2017 Myślę, że to mała pomyłka się wdała z powodu nieuważnego czytania ze zrozumieniem przez niektórych Stąd było moje zdziwienie Jedynie co me dziwi to te rdzawe naloty na podstawkach po oderwaniu korala. Postaram się zrobić jakąś fotkę, może ktoś wpadnie na jakiś pomysł lub da logiczne wytłumaczenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukas_gr Zgłoś Napisano 27 Listopada 2017 Też używałem kropelki, jednak nie byłem do końca z niej zadowolony. Przerabiałem już różne kleje, moim zdaniem najlepszy to Ecotech Coral glue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pirotechnic Zgłoś Napisano 27 Listopada 2017 9 godzin temu, maciej01 napisał: Koledzy co wcześniej wypowiadali się pewnie nie chcą się przyznać, że używali zwykłej kropelki Tego nigdy nie brałem do wody, tylko kropelkę w żelu. Po paru doświadczeniach, tym bardziej klejenie pod wodą bywało lipne, kolega polecił Parfixa. Teraz bym nie zmienił go za żadne skarby na kropelkę, gdzie i ona nie jest zła. Jest po prostu dobra. Ale cena czasami w sklepach powalająca. A tu mam mocniejszy klej, bardziej gęsty, w dobrej cenie. Spróbuj sam raz ten co piszę i zobaczysz jaka jest ogromna różnica Cytuj Akwarium morskie 902 litry. Skała 52kg żywa i 40kg sucha. . Sól Royal Nature Ion Balanced Natural Sea Salt. Oświetlenie 4x145W LED Pacific Sun METIS. Pompa obiegowa Jebao DCT 12000. Odpienicz WhiteSkim 250 by Sebastek. Dozownik Kore 5TH. Cyrkulacja Maxspect Gyre XF-150. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldek123blau Zgłoś Napisano 28 Listopada 2017 22 godziny temu, Pirotechnic napisał: kolega polecił Parfixa. Teraz bym nie zmienił go za żadne skarby na kropelkę, gdzie i ona nie jest zła. Jest po prostu dobra. Ale cena czasami w sklepach powalająca. A tu mam mocniejszy klej, bardziej gęsty, w dobrej cenie. Spróbuj sam raz ten co piszę i zobaczysz jaka jest ogromna różnica To napisz którego Parfixa używasz uniwersalnego żela? Bo ich jest trochę: https://handtech.pl/20-parfix-kleje-cyjanoakrylowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 28 Listopada 2017 37 minut temu, waldek123blau napisał: To napisz którego Parfixa używasz uniwersalnego żela? Bo ich jest trochę: https://handtech.pl/20-parfix-kleje-cyjanoakrylowe Napisał na poprzedniej stronie. Czytamy nie po łebkach tylko dokładnie KLEJ CYJANOAKRYLOWY PARFIX 3454 20 UNIWERSALNY ŻEL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pirotechnic Zgłoś Napisano 28 Listopada 2017 5 godzin temu, waldek123blau napisał: To napisz którego Parfixa używasz uniwersalnego żela? Bo ich jest trochę: https://handtech.pl/20-parfix-kleje-cyjanoakrylowe Jakbyś chciał kupić, np. na allegro - http://allegro.pl/klej-cyjanoakrylowy-parfix-3454-20-uniwersalny-zel-i6976891808.html?snapshot=MjAxNy0xMS0yNVQxNjozNTowMi4wMzJaO2J1eWVyOzk0ZGUzYzM1MWRhMmQ0MGFhODViOGU2ZTY2MDQ1MTQzMDMwODBlYjY4NzdkNjRjMDRiOTQ5NTcwMTViNTJiODc%3D Parfix 3454 - klej cyjanoakrylowy uniwersalny w żelu Cytuj Akwarium morskie 902 litry. Skała 52kg żywa i 40kg sucha. . Sól Royal Nature Ion Balanced Natural Sea Salt. Oświetlenie 4x145W LED Pacific Sun METIS. Pompa obiegowa Jebao DCT 12000. Odpienicz WhiteSkim 250 by Sebastek. Dozownik Kore 5TH. Cyrkulacja Maxspect Gyre XF-150. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 28 Listopada 2017 Jak skończy się kropelka to kupię klej Parfix i dam znać, czy jest rzeczywiście taki dobry, gęsty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aragorn1 Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2017 do twardych tani i dobry dwuskładnikowy milliput Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
łukasz_jeden Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2017 Ja uzywam kazdy klej ,ktory mozna dostac kropelka,super glu kleje twarde i miekasy od ponad roku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach