Aramisus Zgłoś Napisano 29 Listopada 2017 Witam spotkał się ktoś z tym aby krewetka Lysmata amboinensis zjadała Euphyllie Paradivisa ??? Wyskubała wszystkie polipy został sam szkielet;/ Jakie mogą być tego przyczyny? Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedż Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 29 Listopada 2017 Żywej nie ale umierającą mogła zjeść to nic dziwnego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel P Zgłoś Napisano 29 Listopada 2017 U mnie zjadły milkę i euphylie. Zbiornik był świeży i pewnie były głodne, teraz się to nie zdarza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dla syna Zgłoś Napisano 29 Listopada 2017 Mogą zjeść jak niby żyje koral a im już pachnie padlinkom. Potrafią szybciej wyczyścić padającego korala niż my to zauważymy, że coś mu dolega. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciej01 Zgłoś Napisano 29 Listopada 2017 Karmisz krewetkę? Może głoduje i z braku innego pokarmu zabrała się za korale? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aramisus Zgłoś Napisano 30 Listopada 2017 Karmię. A euphillia pięknie się pompowała i nie wyglądała na chorą drugiej nie tyka. hmmm może faktycznie jakiś głodomor krewetka mi się trafiła;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dla syna Zgłoś Napisano 30 Listopada 2017 Ta krewetka wierz mi, że jest wzorowym czyścicielem. Musiało coś być. One potrafią paść z głodu a korala zdrowego nie ruszą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldek123blau Zgłoś Napisano 30 Listopada 2017 Ja mam 3 takie krewetki i euphilie ale żadna nie zjadła nawet ćwierć polipa. A w nocy widziałem jak na nim siedziały. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach