kasiazUK Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2017 Witam z kolejnym zapytaniem. Mam 2x AI Prime HD i nie wiem jak kolory % ustawic i od ktorej do ktorej wschod zachod. Czy ma ktos moze te lampy i moglby sie podzielic ustawieniami?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafau Zgłoś Napisano 3 Grudnia 2017 (edytowane) poniżej ustawienia użytkownika tejże lampy zaczerpnięte z nano-reef.com. Sam posiadam Hydra 26 HD , obniżam barwę białą i czerwoną, dodatkową moc przeznaczam na zwiększenie barw niebieskich i uv . 1000: Start Ramp up @ 5 (ramp up time: 90 minutes) 1130: CW: 30 || B: 80 || DB: 60 || V: 60 || UV: 70 || DR: 50 || G: 50 1500: CW: 30 || B: 80 || DB: 80 || V: 80 || UV: 80 || DR: 50 || G: 50 1600: CW: 35 || B: 80 || DB: 75 || V: 75 || UV: 75 || DR: 60 || G: 60 1900: CW: 30 || B: 80 || DB: 70 || V: 70 || UV: 70 || DR: 50 || G: 50 2030: CW: 0 || B: 10 || DB: 10 || V:10 || UV: 10 || DR: 10 || G: 10 2100: Lights out. Edytowane 3 Grudnia 2017 przez rafau (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiazUK Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2017 Testowalam te ustawienia. Zbyt mocne jak na to co mialo byc u mnie. Chce najwiecej wejsc na 50-55%. Pozatym istawienia te sa baaardzo niebieskie a ja bym chciala zachowac stosunkowo naturalne swiatlo a niebieskie o wschodzie i zachodzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kamas Zgłoś Napisano 26 Grudnia 2017 Odswieze troche temat. Pochwalicie sie swoimi ustawieniami lamp aqua illumination? Szukam idealnych ustawien dla lpsow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kasiazUK Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2017 Dnia 26.12.2017 o 19:17, Kamas napisał: Odswieze troche temat. Pochwalicie sie swoimi ustawieniami lamp aqua illumination? Szukam idealnych ustawien dla lpsow. Niestety nie mam sie czym pochwalic. Staram sie ustawic od 2 tyg i klapa. A to za biale a to za niebieskie i nie bardzo wiem czy i kiedy dokldac czerwony zielony i uv. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
twkw@op.pl Zgłoś Napisano 11 Lipca 2018 Cześć wiem że stary temat ale przejrzyj / pobierz / ustawienia z np http://www.aquaillumination.com/signature/ lub ustawienia Davida Saxbyego / bardzo ciekawe ustawienia z pikami góra dół pozwalającymi koralowcom na tzw wytchnienie/ https://www.theaquariumsolution.com/light-presets-hd-ai-led-aquarium-lighting Cytuj Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SuckReef Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2020 Odkopuje temat ! Wzywam posiadaczy Ai Prime do zbiórki ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FajnyRadziu Zgłoś Napisano 8 Stycznia 2020 Ale że o co kaman? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dejvix Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2020 Jestem zainteresowany kupnem, czy uzytkownicy mogliby napisac jak sie sprawuje Cytuj Gdy wszyscy wiedzą że czegoś nie da się zrobić pojawia się ten jeden, który nie wie że się nie da i on właśnie to coś robi. Einstein Moje 42l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu23 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2020 Panowie jak Wam się udało połączyć lampę z apka. U mnie to niewykonalne. Nie działa. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj 120x50x50.Odpieniacz EVO3000,RW8,Eheim StreamOn 4000plus,Pacific Sun Metis Hyperion S2 2x75W,Tunze 3163,3162.23kgLS,25kg skaly.LPSy i miekkie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach