Skocz do zawartości
Tomwar

bąbelki na/w szkle optiwhite

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, dziś przy czyszczeniu szyb w akwarium zauważyłem 4 malutkie bąbelki (mniejsze niż 1mm) na przedniej i bocznej szybie, których nie da się usunąć, wcześniej ich nie widziałem (może nie zauważyłem), nie wiem czy te szyby tak mają czy jest to jakaś wada szkła, czy ktoś z was może miał/ma tak samo ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj zdjęcie jak to wygląda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moim akwarium też mam bąbelek w szkle. Jest on od początku - od wykonawcy-gwaranta dostałem informację iż mogę odesłać to wymienią, ale szczerze powiedziawszy po długim oczekiwaniu i kilkukrotnej zmianie terminu doręczenia ta drobnostka mi nie przeszkadzała tak bardzo jak niesłowność/nie terminowość dostawcy ... Akwarium stoi do dziś. Bąbelek mam jeden w środku tafli bocznej szyby, aby go odszukać muszę się naprawdę postarać lub przypomnieć sobie gdzie to dokładnie było.

Zgodnie z odpowiedzią gwaranta - nie ma to wpływu na bezpieczeństwo szkła, jest to wada tafli szkła. Ile w tym prawdy nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
55 minut temu, chwialek napisał:

W moim akwarium też mam bąbelek w szkle. Jest on od początku - od wykonawcy-gwaranta dostałem informację iż mogę odesłać to wymienią, ale szczerze powiedziawszy po długim oczekiwaniu i kilkukrotnej zmianie terminu doręczenia ta drobnostka mi nie przeszkadzała tak bardzo jak niesłowność/nie terminowość dostawcy ... Akwarium stoi do dziś. Bąbelek mam jeden w środku tafli bocznej szyby, aby go odszukać muszę się naprawdę postarać lub przypomnieć sobie gdzie to dokładnie było.

Zgodnie z odpowiedzią gwaranta - nie ma to wpływu na bezpieczeństwo szkła, jest to wada tafli szkła. Ile w tym prawdy nie wiem.

Ehhh szkoda gadać....  Czyli jednak wada szkła, najgorsze że jak już to zauważyłem to teraz będę zwracał na to uwagę, z drugiej strony nie mam innego zbiornika żeby przenieść wszystko i złożyć reklamację, tak że, raczej też to zostawię i mam nadzieję że więcej takich bąbelkòw się nie dopatrzę. 

Przy okazji gdzie zamawiałeś akwarium? 

Godzinę temu, maciej01 napisał:

Daj zdjęcie jak to wygląda.

Zdjęcia nie dodam bo telefonem ciężko zrobić. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podłóż coś białego z drugiej strony aby przylegało do szyby. To ułatwi wykonanie zdjęcia.

Bąbel powinien być wyłapany przez producenta, gdybym miał na czołowej szybie lub więcej niż 1 to bym się nie zastanawiał. U mnie jest w mało widocznym miejscu. Gdzie zakupione nie jest ważne po prostu wada w tafli szkła niestety nie wyłapana przy rozkroju. Nie powinno się to zdarzyć ale bywa u mnie jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, chwialek napisał:

Podłóż coś białego z drugiej strony aby przylegało do szyby. To ułatwi wykonanie zdjęcia.

Bąbel powinien być wyłapany przez producenta, gdybym miał na czołowej szybie lub więcej niż 1 to bym się nie zastanawiał. U mnie jest w mało widocznym miejscu. Gdzie zakupione nie jest ważne po prostu wada w tafli szkła niestety nie wyłapana przy rozkroju. Nie powinno się to zdarzyć ale bywa u mnie jest.

Jutro postaram się zrobić zdjęcia i wrzucić,  w sumie przydaja się do reklamacji, problem w tym że będę musiał startować na nowo, w poniedziałek zadzwonię do wykonawcy, ciekawe jak będzie w moim wypadku. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te bąbelki są gdzieś na środku, z boku? Bo może nie warto się przejmować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdziekolwiek by nie były to właściciel który raz je wypatrzył - będzie je widział za każdym razem :) Chyba że dotyczy to dna, albo ściany nie eksponowanej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa bąbelki są na przedniej szybie, jeden można by powiedzieć, że na środku, drugi przy samym dnie nad piaskiem w sumie wypatrzyłem go patrząc z boku szyby, dwa kolejne są na bocznej szybie tak z 5cm od lustra wody i też na środku najlepsze jest to że są w jednej linii odległość między nimi może jakieś 5cm. 

Gdzie by one nie były to drażnią mnie teraz strasznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
45 minut temu, Tomwar napisał:

Dwa bąbelki są na przedniej szybie, jeden można by powiedzieć, że na środku, drugi przy samym dnie nad piaskiem w sumie wypatrzyłem go patrząc z boku szyby, dwa kolejne są na bocznej szybie tak z 5cm od lustra wody i też na środku najlepsze jest to że są w jednej linii odległość między nimi może jakieś 5cm. 

Gdzie by one nie były to drażnią mnie teraz strasznie.

tylko się zastanów co będzie bardziej drażniące,przekładka życia i prawdopodobne dojrzewanie ? czy kilka małych bąbelków których do tej pory nie widziałeś?

837d639304681b7236fa4a1fcb7184c1u1262a1110.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie o tym myślę cały czas, ale będę próbował zareklamować z tytułu rękojmi o zwrot częściowej kwoty za produkt, tak że zobaczymy może chociaż tyle uzyskam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak "przyjechało" moje akwa to od razu zauważyłem 2 ryski (około 0.5cm) na przedniej szybie ,oczywiście od razu  zadzwoniłem do sklepu z reklamacja ,Facet na początku się "stawiał" ale jak mu wysłałem zdjęcia usterek (bo jeszcze były szyby ucięte krzywo po luku,brak kata itp) to stwierdził żebym mu je odesłał...niestety miałem nóż na gardle i musiałem się od zaraz przeprowadzić wiec mu nie odeslalem  zbiornika.Z czasem przestałem "zauważać " te ryski lecz nie zmienia to faktu ze mnie szlag trafia do dzisiaj ze sa tacy nieuczciwi wykonawcy...

W Twoim przypadku tez moze byc taka sytuacja ze wykonawca zaproponuje Ci je odesłać do poprawki..

837d639304681b7236fa4a1fcb7184c1u1262a1110.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jutro będę wszytko wiedział, i napiszę czy mi się udało coś wywalczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po nowym roku mam się skontaktować i mamy się umówić na wymianę 2 szyb, czy do tego dojdzie nie wiem szkoda mi restartować aqwa.

Ważne jest to że można się było dogadać i sprzedawca jest chętny do wymiany wadliwych szyb.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie chcesz restartować akwarium, a ze sprzedawcą można się dogadać to może zwróci część gotówki lub w jakiś inny sposób zrekompensuje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.