diesel810 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2017 Witam Was forumowicze. Potrzebuje porady odnośnie wytępienia odrastającej w różnych miejscach anthielli która denerwuje mnie a muszę ją rwać ręcznie, co też przyczynia się do jej rosprzestrzenienia Obsada to głownie acropory i parę sztuk lps. Macie jakieś doświadczenia?? Będę wdzięczny za sugestie pozdrawiam Adam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ura Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2017 możliwe że niektóre ustnikowate zjedzą taką anthelię - ale zjedzą też resztę obsady miękkich korali i bardzo możliwe że poniszczą LPSy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TMK Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2017 Niestety specjalisty pokarmowego nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dewoitine.roman Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2017 Dnia 30.12.2017 o 10:55, Ura napisał: możliwe że niektóre ustnikowate zjedzą taką anthelię - ale zjedzą też resztę obsady miękkich korali i bardzo możliwe że poniszczą LPSy Ura mam centropygę bicolor oraz anthelię. Anthelia ma się świetnie, Ustnika mam od roku czasu, do rany go przytul. Taka śliczna ryba. Pewnego razu tj. dwa miesiące temu opędzlował blastomussę wellsi. Inne LPSy nie rusza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
igor255 Zgłoś Napisano 1 Stycznia 2018 Mój brzydal najpierw zjadł aiptasię, potem niestety całą xenię, a na koniec skubie sarco... Wydaje mi się, że po prostu zabiera się za to co jest bardziej miękkie na początku, więc może spróbuj z brzydalem, i jak już zje całą Anthelię to go odłów. Cytuj Jest: [163L] 3lvl mini tower (73 + 45 + 45) Było: [73L] Mała rafa od nowa - 61x40x30 Było: [112L-panel] 3-filarowy morski zakątek Było: 45L - Eksperymentalnokwarantannoszczepkoglonowe Było: 45L Moja pierwsza słona woda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach