michu94 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2018 Witam. W niektórych miejscach związał po 1-2min max. W innych czekam godzinę i wciąż mokre.. :/ czy to zwiaze , czy sobie darować i rozbierać... ? :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dewoitine.roman Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2018 2 minuty temu, michu94 napisał: Witam. W niektórych miejscach związał po 1-2min max. W innych czekam godzinę i wciąż mokre.. :/ czy to zwiaze , czy sobie darować i rozbierać... ? :/ Coś poszło nie tak. Ceresit CX 5 wiąże w pięć minut. musisz rozebrać i usunąć stary cement. Konstrukcja musi być nieruchoma na czas wiązania. Pozdrawiam. Roman. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emil525 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2018 Może być po prostu stary i zwietrzały.Spróbuj urobić gęstsze ewentualnie podgrzej suszarką do włosów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu94 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2018 Stary nie. Bo na początku czekałem aż lekko się zamieni w plastelinke i kleiłem i wiązał super. Pod koniec taka 'wodzianka' kleiłem... I... Nie wiąże. Użyłem suszarki. Jest lepiej. Ale to nadal nie to... Zobaczę jutro Ps. Nie jest to trujące ? Może to sobie 'stygnac' ok 4m od łóżeczka z dzieckiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomas kay Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2018 ceresit cx5 się leje a nie klei w konsystencji plasteliny, ludzie robią na półpłynnie bo jak nie musi mieć dużej wytrzymałości to da radę ale ty ewidentnie dałeś za mało wody Cytuj Tisze jediesz dalsze budiesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elektryk2e Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2018 42 minuty temu, michu94 napisał: Stary nie. Bo na początku czekałem aż lekko się zamieni w plastelinke i kleiłem i wiązał super. Pod koniec taka 'wodzianka' kleiłem... I... Nie wiąże. Użyłem suszarki. Jest lepiej. Ale to nadal nie to... Zobaczę jutro Ps. Nie jest to trujące ? Może to sobie 'stygnac' ok 4m od łóżeczka z dzieckiem? Rybom nie szkodzi, dziecku tez nie zaszkodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ben_sage Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2018 Wiąże szybko ale pyli się trochę po 5 minutach można wrzucić do akwarium może trochę pyłu puścić w toni ale w wodzie stwardnieje.Jak dasz mniej wody to będzie gęściejsze i szybciej zwiąże, będzie też sztywniejsza masa do wsadzenia w to korala. Ja po 5-7 minutach wkładałem cx5 z caulastrea i 0 problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dewoitine.roman Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2018 Ceresit CX 5 + pianka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu94 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2018 @up ładne Pokleilem od nowa.. do rana nie związało. Wody jeszcze w Akwa nie mam więc dopiero wkładam cała konstrukcje. Lekko się posypała (15kg waży) ale już jest okej. Mam nadzieję że jak dojdzie woda wszystko bd okej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dewoitine.roman Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2018 2 minuty temu, michu94 napisał: Pokleilem od nowa.. do rana nie związało Coś nie tak z ceresitem. Kup nowy. Nie wkładaj skał do zbiornika i tak się rozpadną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu94 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2018 Dziś rano zakupiłem właśnie. Problem taki że rękawiczki mi się skończyły. I leciałem gołą ręką . Teraz już żałuję he. Silnie żrące ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lapsiak84 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2018 Witam. Podepnę się pod temat klejenia cx-5 aby nie zakładać nowego wątku. Chodzi o to czy ktoś kleił skałę tym klejem bezpośrednio do szyby akwa? Chcę skałą RRR okleić komin. Konkretnie talerzami RRR czy jest to możliwe? A jeśli tak to jaką konsystencję powinien mieć klej? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andzior70 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2018 Raczej nic z tego nie będzie, szyba jest zbyt gładka imion raczej nie będzie trzymał, jak kleiłem swoją skałę to robiłem ale podstawki z cx 5 pod nią na spienionym pcv i klej nie złapał a szkło jest bardzo gładkie. Możesz przykleić klejem do klejenia korali, takie coś już widziałem i Szczepki trzymały się pięknie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość laszek Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2018 Witam. Podepnę się pod temat klejenia cx-5 aby nie zakładać nowego wątku. Chodzi o to czy ktoś kleił skałę tym klejem bezpośrednio do szyby akwa? Chcę skałą RRR okleić komin. Konkretnie talerzami RRR czy jest to możliwe? A jeśli tak to jaką konsystencję powinien mieć klej? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Ja, kleiłem całą skałę do dna akwarium Cx5Wysłane z mojego LG-M200 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lapsiak84 Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2018 Ja, kleiłem całą skałę do dna akwarium Cx5Wysłane z mojego LG-M200 przy użyciu Tapatalka Laszek i trzyma sie cx-5 i skała teraz dnia? Nie odrywa sie? Bo jak trzyma sie dna to i komina bedzie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dewoitine.roman Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2018 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gnom Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2018 U mnie cx5 po chyba 4 latach popekal, modle sie zeby skala nie dostala nog Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość laszek Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2018 Trzyma się. Ale od razu mówie tam gdzie lałem rzadkie puściło. Woda zrobiła swoje. Tam gdzie gęsta konsystencja trzyma tak jak na zdjęciu.Wysłane z mojego LG-M200 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gnom Zgłoś Napisano 22 Stycznia 2018 Tylko ze u mnie popekal ale nie przy szkle tylko przy laczeniu skal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach