kapa Zgłoś Napisano 9 Stycznia 2018 2 godziny temu, elespero napisał: Minęły 24h od zastosowania Colombo Mycosidol, wszystko żyję. Nie widać aby coś złego się działo przez preparat. Natomiast glony zaczęły się cofać no wkoncu!! cos sie ruszylo,dlugo czekalem na taka odpowiedz,colombo juz kupiono,powodzenia w walce,i czekam na relacje z kolejnego dnia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2018 witaj Jarku,i jak coś się zmieniło na lepsze w zbiorniku;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2018 7 minut temu, @Beti napisał: witaj Jarku,i jak coś się zmieniło na lepsze w zbiorniku;-) No właśnie słabo, po wczorajszym czyszczeniu glon powoli powraca. Dziś jeszcze zaciemnię akwarium na 48h aby wspomóc preparat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2018 uuu,szkoda a już liczyłam że to złoty środek,ale innym się sprawdza podobno,czytałam opinie na erybce wszyscy chwalą;-) u mnie też nic się nie zmieniło 7dzień nalot brązowy ale się nie powiększa tyle dobrze,rano jest tego mniej,chyba jeszcze zmniejszę światło. Dziękuje za info;-)Miłego wieczorka;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2018 2 godziny temu, @Beti napisał: uuu,szkoda a już liczyłam że to złoty środek,ale innym się sprawdza podobno,czytałam opinie na erybce wszyscy chwalą;-) u mnie też nic się nie zmieniło 7dzień nalot brązowy ale się nie powiększa tyle dobrze,rano jest tego mniej,chyba jeszcze zmniejszę światło. Dziękuje za info;-)Miłego wieczorka;-) Lecz wyczytałem że po tygodniu potrafi zejść po stosowaniu colombo. środek działa delikatnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2018 9 minut temu, elespero napisał: Lecz wyczytałem że po tygodniu potrafi zejść po stosowaniu colombo. środek działa delikatnie. a odpieniacz wyłączyłeś po wsypaniu środka czy pracuje cały czas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2018 3 minuty temu, @Beti napisał: a odpieniacz wyłączyłeś po wsypaniu środka czy pracuje cały czas Ja nie mam odpieniacza. Ale się nie wyłącza przy colombo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapa Zgłoś Napisano 10 Stycznia 2018 no szkoda,oby zeczywiscie zaciemnienie pomoglo,ja pod koniec tygodnia powinieniem miec colombo,i bede probowal,powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
owler Zgłoś Napisano 11 Stycznia 2018 (edytowane) Po zastosowaniu nic się nie działo z życiem, a cyjano, dino czy coś tam innego odeszło i gdzieś tak od ponad miesiąca nie powróciło. Naturalne środki wiadomo najlepsze ale jak nic nie pomagało to sięgnąłem po pomoc. Podstawowe parametry wcześniej miałem idealne, chociaż czułem po zbiorniku że nie wszystko do końca jest ok przede wszystkich przez ten szybki rozwój cyjano. U mnie po zastosowaniu środka wszystko zeszło po 3-4 dniach Edytowane 11 Stycznia 2018 przez owler (wyświetl historię edycji) Cytuj 3) Zbiornik 120x80x73h -700L - start 15/05 2020, + sump 130x55x55 - 390L + szczepkarium 100L 2) Rafka 130x55x55L - 390L (z panelem), start 23/10/2016 1) Początek słonego - Akwa 190L start 24.08.2011 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapa Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2018 jarku i jak tam po zacmieniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2018 6 godzin temu, kapa napisał: jarku i jak tam po zacmieniu Właśnie odsłoniłem aby nakarmić ryby i jest czysto. Ale jeszcze na 24 zaciemnie, doleje bakterii jeszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapa Zgłoś Napisano 13 Stycznia 2018 oby ta czystosc sie utrzymala,ja po zamowieniu colombo,zastosowalem pozostalosci ze starego akwarium,CyanoClean,i jak na razie widac powolny efekt glony tak jakby po siwialy,i jest ich mniej,jak mi przyjdzie colombo to odrazu do akwarium,zobaczymy,powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2018 Minęły 4 dni od odsłonięcia akwarium i tydzień od skończenia kuracji. Świecę tylko niebieskim, nie ma strat w rybach i koralach. Akwarium czyściutkie, dodatkowo zrobiłem bombę bakteryjną Jak na razie jestem zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapa Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2018 jakich bakteri uzyles Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2018 Dnia 1/18/2018 o 17:42, elespero napisał: dodatkowo zrobiłem bombę bakteryjną No to fajnie ze Ci się udalo,tylko oby ta bomba bakteryjna nie zakonczyla się zakwitem bakteryjnym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2018 Godzinę temu, kapa napisał: jakich bakteri uzyles biogro i special blend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapa Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2018 i jak tam,dalej czysto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2018 9 godzin temu, kapa napisał: i jak tam,dalej czysto Tak, jest czyściutko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
reek Zgłoś Napisano 16 Lutego 2018 Wróciło czy wygrałeś walkę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 17 Lutego 2018 10 godzin temu, reek napisał: Wróciło czy wygrałeś walkę? Czysto, jedynie walczę z ogniskami czerwonego dywanu, ale powoli i to znika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach