Skocz do zawartości
Friiq

Co to jest

Rekomendowane odpowiedzi

dziś to zobaczyłem co to odchody czegos?:) jakiś pasożyt ? tylko to sie nierusza może jakieś kokony larw czegos?

1 (2).jpg

1 (3).jpg

1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kuuuupa :) dużo kupy - wg mnie ślimaków :) zjadły glony ze skały i tyle zostało,  jak kupsko siedzi na skale i nie płynie w toń a następnie do panelu/sumpa w celu filtracji to znaczy że jest słaba cyrkulacja w akwarium i trzeba ustawić mocniejszą, albo często przedmuchiwać skałę jakimś luźnym cyrkulatorem albo pipetką, tak by prąd wody zabrał nieczystości do filtra a tam się tym zajmie filtracja mechaniczna / odpieniacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:) tez troche tak pomyslalem ale tyle w jednym miejscu:::::) nawaliły może kraby:) ta skałka jest taka zagłebiona jak tależ dlatego tam to sie zatrzymuje a nieustawiam pompy mocniej bo mam miekie i lps to tak nie chce za mocnej cyrkulacji .to je cos przesrało:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie to wyglada jak rurówki, tyle, że pióropuszy nie ma, więc jakby opuszczone.

Dmuchnij na to z pipety czy dłonią pomachaj i zobacz, czy sie "rozpłynie"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj dmuchnąć to z pipety do karmienia. Mi to wygląda na qpy krabów. Jesli po dmuchnięciu nie będzie się odklejać swobodnie, to stawiam na pancerzyki dzikich rurówek. Jeśli to rurówki za miesiąc do trzech będzie ich wysyp. Przynajmniej u mnie tak było na skale rrr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też mam dużo LPS i miękkie i słabą cyrkulację, przedmuchuję skałe raz na czas pipetą i jest w miarę czysto :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

gdyby to były rurki z drobin piasku/podłoża to byłyby to robaki piaskowe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nad ta skała siedzi krab na Caulastrea dość czesto to moga byc jego kupki zdmuchnołem je dziś poleciały w piach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam nie wiem  gdzie napisać więc pisze tutaj co to za krab mam zbiornik od 4 miesięcy i teraz to zobaczyłem. pomoże ktoś 

Screenshot_20180127-230348-702x1248.png

Edytowane przez Chudy_Busko (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, Chudy_Busko napisał:

Witam nie wiem  gdzie napisać więc pisze tutaj co to za krab mam zbiornik od 4 miesięcy i teraz to zobaczyłem. pomoże ktoś 

Screenshot_20180127-230348-702x1248.png

Zrób zdjecie z drugiej strony i wstaw w dział inne bezkręgowce

Edytowane przez Friiq (wyświetl historię edycji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.